MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2015/6

Közfoglalkoztatás, klímaváltozás, környezetvédelem – Szakmai nap Nyíradonyban 2015-06-02

A nyíradonyi fejlesztésektől az új vidékfejlesztési tervig, a közfoglalkozási programoktól a klímakutatásig és a biológiai szennyvíztisztításig számos izgalmas témával megismerkedhettek mindazok a Hajdú-Bihar megyei polgármesterek, akik részt vettek a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és az Öko Water Management Kft. „Vidékfejlesztés és környezetvédelem” címmel rendezett szakmai napján, Nyíradony-Tamásipusztán. 

bővebben

„Az önkormányzatok vagyongazdálkodása a megváltozott lehetőségek tükrében” 2015-06-04

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke tartotta a nyitóelőadást a 2015. június 4-én, Budapesten megrendezett „Az önkormányzatok vagyongazdálkodása a megváltozott lehetőségek tükrében” című konferencián. A MÖSZ elnöke elsősorban az önkormányzatok mozgásterének szűkülését, az önkormányzati tulajdonú településüzemeltetési cégek működésének ellehetetlenülését, látja a szféra jelenlegi legfontosabb problémáinak.

bővebben

A MÖSZ, a TÖOSZ, a KÖSZ, a KÖOÉSZ és a Magyar Faluszövetség közös állásfoglalást adott ki a 2016-os költségvetésről 2015-06-05

Nő a centralizáció, kiüresítik az önkormányzatiságot, és települési feladatok tömkelegével nem számolt a kormány – így kommentálják az önkormányzati szövetségek a 2016-os költségvetés tervezetét. Feladatok tömegével nem számolt a kormány, amikor összeállították a 2016-os költségvetést – állítják az önkormányzati szövetségek. Közös véleményükben tizenhárom pontban foglalták össze, mi a baj a büdzsével.

bővebben

Négy kategóriában lehet pályázni A Holnap Városáért Díjra 2015-06-06

Minden helyi közösségnek megvan a maga karaktere, ha tetszik a maga egyénisége. Más-más természeti gazdasági, kulturális, társadalmi adottsággal rendelkezve, a települések más-más módon, válhatnak minél fenntarthatóbbá, minél élhetőbbé. Közös érdek a magasabb életminőség elérése. Ehhez ösztönző erő, ha büszkék lehetünk saját értékeinkre, munkánkra. Ezért indult útjára a Holnap városáért Díj, amelyre idén négy kategóriában pályázni. 

bővebben

Magyar Szabadság Napja – Huszonötödik alkalommal Gödöllőn 2015-06-15

Az idén immár 25. alkalommal kerül sor a Magyar Szabadság Napja megünneplésére Gödöllőn. A Magyar Szabadságért Napja Alapítvány az idén Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója részére adományozza a Magyar Szabadságért díjat. A díjátadót 2015. június 27-én, 18 órakor rendezik a gödöllői Szentháromság templomban, majd 20,30-kor az Orient zenés színház az ünnepi műsora következik a gödöllői Alsóparkban.

bővebben

II. Települések Címerkiállítása – 380 újabb címerrel a WestEnd City Centerben 2015-06-17

Idén immár második alkalommal rendezi meg a Települések Címerkiállítását a WestEnd City Center és a Magyar Önkormányzatok Szövetsége. A tárlaton 380 újabb település címerével, a települések történelmével ismerkedhetnek meg az érdeklődők, továbbá egy különleges, izgalmas országos vetélkedő és nyereményjáték részeseivé is válhatnak. A rendezvény ünnepélyes megnyitójára és Sajtótájékoztatója 2015. július 8-án 11 órakor lesz WestEnd City Center alsó szinti központi terén, a Millennium téren.

bővebben

Ismerkedés egy sokoldalú világcég műhelytitkaival – Szakmai nap a MÖSZ és Bosch szervezésében 2015-06-18

A Magyar Önkormányzatok Szövet- sége (MÖSZ) és a Robert Bosch Kft. szakmai napot rendezett polgármeste- rek számára Budapesten, a Bosch központi telephelyén. A rendezvényen a Bosch bemutatta valamennyi magyarországi üzletágát, tevékenysé- gét, és több hazánkban gyártott, illetve nálunk forgalmazásra kerülő termékét, s a polgármesterek számos, a településüzemel- tetés területén hasznosítható információval gazdagodhattak.

bővebben

Méltatlan helyzetbe kerültek a településvezetők – Gémesi György az ATV-ben 2015-06-19

Egyedül a polgármesterek azok Magyarországon, akiknek 2014 óta csökkentették a fizetésüket. Ez elsősorban a kistelepülések vezetőit érinti különösen érzékenyen, akik most megalázóan alacsony, a közfoglalkoztatottakéhoz hasonló nagyságrendű fizetést kapnak, miközben egyre több az elvégzendő feladat – mondta Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke 2015. június 19-én az ATV Start című műsorában. 

bővebben

Együttműködne a helyi önkormányzatokkal a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete 2015-06-24

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete együttműködést ajánl fel a települési önkormányzatok számára, amelynek keretében tagjai szívesen részt vesznek olyan, még ebben az évben rendezendő helyi programokon, eseményeken, amelyek kiegészítő rendezvényeként – kötetlen beszélgetés, élménybeszámoló, filmvetítés, autogramosztás formájában – van lehetőség arra, hogy a sport értékeit bemutassák, ezzel is részt vállalva a fiatal generáció egészséges életmódra nevelésében.

bővebben

Huszonötödik alkalommal ünnepelték a Magyar Szabadság Napját Gödöllőn 2015-06-27

Az idén immár 25. alkalommal ünnepelték meg a Magyar Szabadság Napját Gödöllőn. A Magyar Szabadságért Napja Alapítvány az idén Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója részére adományozta a Magyar Szabadságért díjat, posztumusz Polgármesteri Ezüstéremmel tüntette ki Velekei József Lajost, az Alsóparkban álló Világfa megálmodóját, majd az Orient zenés színház az ünnepi műsora következett a gödöllői Alsóparkban.

bővebben

Végrehajtó szerep helyett önállóságra van szükség – Gémesi György a Rádió Orientben 2015-06-30

A mai politika végrehajtó szerepet szán az önkormányzatoknak, így a rendszerváltáskor kialakított kétpólusú demokrácia újra egypólusúvá alakul. A források hiányában a helyi bevételeket településfejlesztés helyett működési kiadásokra kell fordítani, így nem lehetséges a gazdasági fejlődés. Márpedig Magyarország felemelkedéséhez elengedhetetlen egy jól működő önkormányzati rendszer – hívta fel a figyelmet a Rádió Orienten Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga