MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2015/5

A MÖSZ azonnali intézkedésre szólítja fel a kormányt a hulladékgazdálkodási társaságok ügyében 2015-05-12

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elfogadhatatlan- nak tartja, hogy az önkormányzati tulajdonú nonprofit hulladékgazdál- kodási társaságok, a kormányzati döntések következtében kialakult katasztrofális pénzügyi helyzetének megoldásában továbbra sincs kormányzati intézkedés, ezért 2015. május 12-én nyilatkozatban szólította fel a kormányt, hogy hozzon azonnali intézkedést a lehetetlen helyzet megoldására.

bővebben

Önkormányzati védőhálóval a teljes leszakadás ellen – Vidékfejlesztési konferencia Tiszanánán 2015-05-13

A hátrányos helyzetű térségek településein nemcsak a közfoglal - koztatásnak van rendkívüli jelentősé - ge a helybeliek életkörülményeinek javításában, de az önkormányzatoknak mindent meg kell tenniük a szociális védőháló kiszélesítéséért is – derült ki a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) „Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés” című konferencia-sorozata Heves megyei állomásán, Tiszanánán.

bővebben

Magyarszék jó példát mutat a kistelepüléseknek 2015-05-19

Több példaértékű, jó gyakorlattal – például a gazdaságos településüze- meltetés jegyében létrehozott helyi hulladékgazdálkodási rendszerrel, illetve a környékbeli kistelepülések szociális szövetkezeteinek mikrotér- ségi integrációjával – ismerkedhettek meg azok a polgármesterek, akik részt vettek a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) „Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlesztés” című konferencia sorozata Baranya megyei állomásán, Magyarszéken. 

bővebben

Az átalakuló területfejlesztési rendszertől a jelenlét programig – Vidékfejlesztési konferencia Tamásiban 2015-05-20

Bár a Tamási kistérség az ország 33 leghátrányosabb helyzetű kistérsé- gének egyike, a turizmus és a mezőgazdaság fejlesztése itt is lehetőséget adhat a helyi gazdaság fellendítésére. Utóbbinak fontos eszköze lehet a szociális gazdálkodás, amit Gyulajon, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével sikerült megvalósítani – derült ki Magyarszéken, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) „Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlesztés” című konferencia-sorozatának Tolna megyei állomásán.

bővebben

Szorgalmas gazdák „a főváros szőlőskertjében” – Vidékfejlesztési konferencia Etyeken 2015-05-21

Etyek, az Etyek-budai borvidék központja sajátos helyzetű község, az első „zöld település” a budapesti agglomeráció határán, ahol a borászatok és a Korda Stúdió mellett kulturális-gasztronómiai fesztiválok is várják a látogatókat. Ahhoz azonban, hogy a település folyamatosan fejlődhessen, sokat kell tennie az önkormányzatnak és a település lakóinak, vállalkozóinak – tudták meg a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) Fejér megyei vidékfejlesztési konferenciájának résztvevői Etyeken.   

bővebben

A fenntartható vidék- és településfejlesztés útjai – Vidékfejlesztési konferencia Gödöllőn 2015-05-27

„Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés” – ezzel a címmel indított országos konferencia-sorozatot már- ciusban a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ), hogy megis- mertesse a polgármesterekkel, milyen lehetőséget tartogat az új vidékfejlesztési terv, mennyiben újultak meg az idei közfoglalkoztatási programok, s hogy jó példákat mutasson be a fenntartható vidékfejlesztés gyakorlatára. A sorozat végállomása Gödöllő volt, ahol „Fenntarthatóság a településüzemeltetésben” címmel tartott konferenciát a MÖSZ.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga