MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2015/3

Címerek bemutatkozása 2015 – ingyenes részvétel 2015-03-09

2015-ben az ország minden települése egyforma eséllyel, költségvonzat nélkül mutatkozhat be címerével a WestEnd City Centerben. A címerek kiállítási tablókon kerülnek bemutatásra, ahol a címer mellett feltüntetjük a település elérhetőségét, honlapját vagy QR kódját. A kiállítást játék fogja kísérni, ahol a résztvevőknek értékes nyereményekért azt kell megfejteni, melyik az a logika, vagy rendező elv, ami a tablóból időszakonként kiemelt és kinagyított címereket összekapcsolja. A felhíváshoz csatlakozó településeket kérjük, hogy 2015. április első feléig küldjék meg elektronikusan a címerüket a hajni.alex@gmail.com e-mail címre. 

bővebben

Vidékfejlesztési konferencia-sorozatot indított a MÖSZ 2015-03-06

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) álláspontja szerint Magyarország társadalmi és gazdasági felemelkedésének egyik legfontosabb feltétele a vidék fejlődése, ami nem képzelhető el a munkahelyek számának bővítése, kistelepülések önellátó- és népességmegtartó képességének fokozása nélkül. Ezt a célt kívánja szolgálni a MÖSZ legújabb konferencia-sorozata is, amely a vidékfejlesztéssel kapcsolatos aktuális fejleményekkel, pályázatokkal, jó gyakorlatokkal ismerteti meg a polgármestereket szerte az országban.

bővebben

„Csak a rászoruló óvodások ehessenek ingyen” – Gémesi György a Rádió Orientben 2015-03-02

Gyermekenként havi 5000 forinttal kerülne többe az óvodások ingyenes étkezése az önkormányzatok számára – reagált a kormányzati tervekre Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke. Ez Gödöllő esetében 50 millió forint többletkiadást jelentene, de arról még nem kaptak tájékoztatást, hogy ezt miből kellene fedezniük. Gémesi György szerint gond az is, hogy a kedvezményt nem rászorultsági alapon kapnák a családok. 

bővebben

A MÖSZ kéri a károsult települések kártalanítását – Levél Pintér Sándor belügyminiszternek 2015-03-10

„Megítélésünk szerint az államnak szavatolni kell az önkormányzatok működőképességének a feltételeit és finanszírozásuk biztonságát. Kérjük az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került önkormányzatok részére a hiányzó összeg azonnali, teljes körű kifizetését” – olvasható abban a levélben, amit a Buda-Cash botrány során, önhibáján kívül bajba jutott önkormányzatokkal kapcsolatban a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) küldött Pintér Sándor belügyminiszternek.

bővebben

A mikrotérségi összefogástól a Kistokaji Hőközpontig – Vidékfejlesztési konferencia Kistokajban 2015-03-24

„Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés” címmel elindította országos vidékfejlesztési konzultáció-sorozatát a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ). Az első konzultációra – a Tiszaújvárosban tartott sajtótájékoztató után – 2015. március 24-én, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kistokajban került sor, ahol több mint hetven településvezető volt kíváncsi a vidékfejlesztési szakemberek előadásaira. 

bővebben

Fenntartható fejlődés a helyi hagyományokra építve – Vidékfejlesztési konferencia Nyírbátorban 2015-03-25

Egy településen – legyen az város, község vagy falu – elsősorban a helyi hagyományok, illetve a meglévő természeti, kulturális értékek figyelembe vételével lehet a fenntartható fejlődés alapjait megteremteni – derült ki a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) „Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés” című országos vidékfejlesztési konzultáció-sorozatának második állomásán, 2015. március 25-én, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban.

bővebben

A közpénzzel nem szabadna kockázatokat vállalni – Gémesi György az ATV-ben 2015-03-26

Bár a szabályozás lehetővé teszi, az adófizetők pénzét brókercégekhez vinni az bűncselekmény. Az olyan kockázatokat rejt, amelyeket közpénzzel nem szabad vállalni – mondta Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke 2015. március 26-én az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga