MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2015/12

Együttműködés a társadalmi felzárkóztatásban – Lezárult a MÖSZ vidékfejlesztési konferencia-sorozata 2015-12-09

„Állam – Önkormányzat – Egyház együttműködése a társadalmi felzárkóztatásban” címmel szervezett konferenciát a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) a Hanns-Seidel Alapítvány együttműködésével, Gödöllőn. A MÖSZ vidékfejlesztési konferencia-sorozatának záró rendezvényén az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a katolikus és az evangélikus egyház, illetve települési önkormányzatok képviselői tartottak előadásokat. 

bővebben

Kozárd, az eredményesen újjáélesztett nógrádi kistelepülés 2015-12-01

Lehetséges-e alig tizenöt év alatt növekedési pályára állítani, gazdasá- gilag működésbe hozni, lakhelyként élhetővé, turisztikailag pedig vonzóvá tenni egy fogyó népességű, kiüresedő kistelepülést? A válasz: igen. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) „Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés” című konferencia-sorozatának Nógrád megyei állomásán megjelent polgármesterek azt is megtudhatták, hogyan sikerült mindez Kozárd önkormányzatának.

bővebben

A MÖSZ állami kitüntetésre terjeszti fel a 25 éve tisztségüket betöltő polgármestereket 2015-12-02

Az Áder János köztársasági elnök által március 15-e alkalmából adományozásra kerülő kitüntetésre történő felkérés alapján a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) 2015 szeptemberében felterjesztette a 25 éve folyamatosan polgármesteri tisztséget betöltő polgármestereket állami kitüntetésre. 

bővebben

Magyar Polgármesterek Szövetsége létrehozását kezdeményezi Gémesi György 2015-12-02

Gémesi György a MÖSZ 25 éves jubileumi rendezvényen a települési érdekek erőteljesebb érvényesítése céljából kezde- ményezte a Magyar Polgármesterek Szövetsége létrehozását, amelyhez várja a magyarországi és határon túli polgármesterek, alpolgármesterek csatlakozását. A létrehozandó Magyar Polgármesterek Szövetséghez pártpolitikától függetlenül bárki csatlakozhat. 

bővebben

Csaknem száz településéről érkezett küldöttség, hogy elvigye a Betlehemi lángot 2015-12-13

A hagyományoknak megfelelően, 2015. december 13-án, Gödöllő főterén rendezték meg a Betlehemi láng átadó ünnepségét, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) közreműködésével. Gyermekek betlehemi ünnepi műsorát követően minden jelenlévő meggyújthatta a maga lámpását, mécsesét a Betlehemi lángról, amit a Szentföldről, a Születés templomában égő örökmécsesről gyújtottak meg. Köszöntőt Pelyhe József alpolgármester mondott, majd a Cibri énekegyüttes adott elő ünnepi dalokat. 

bővebben

Veszélybe került a települések egységes arculata 2015-12-16

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) több ponton is aggályosnak találja az épített környezet alakításáról ás védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény módosítását, ezért nyilatkozatot adott közre, amelyben kéri a kormányt, hogy azonnali hatállyal vonja vissza a jogszabályt és kezdjen egyeztetést az eredeti szándékokat is érvényesíteni tudó, de az önkormányzatok szerepét is figyelembe vevő új jogszabály megalkotására, az önkormányzati szövetségek bevonásával.

bővebben

Közös fellépéssel a társadalmi felzárkóztatásért – Gémesi György a Rádió Orientben 2015-12-21

Decemberben ért véget a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) tavasz óta tartó vidékfejlesztési konferencia-sorozata. Számos jó egyházi projekt van, azonban ezek nincsenek összehangolva – összegezte az „Állam – Önkormányzat – Egyház együttműködése a társadalmi felzárkóztatásban” című záróesemény tapasztalatait Gémesi György MÖSZ-elnök a Rádió Orient műsorában.

bővebben

A problémák továbbra sincsenek megoldva – Gémesi György a tömegközlekedés finanszíro- zásáról és a polgármesteri fizetésekről 2015-12-16

Két fontos, önkormányzatokat is érintő kérdésről döntött a héten a parlament.  A honatyák nem támogatták azt a törvényjavaslatot, amely szerint az önkormányzatok – ha saját forrásaikból ki tudják gazdálkodni – felemelhetik a polgármesterek tiszteletdíját, míg a budapesti közösségi közlekedés finanszírozását a forrásmegosztásról szóló törvény módosításával oldották meg:  ezentúl a kerületeknek kevesebb pénz jut majd, a fővárosnak pedig több, és ezt a fővárosi közlekedés finanszírozására kell fordítani. 

bővebben

Nem született megállapodás az agglomerációs közlekedésről – Gémesi György az ATV-ben 2015-12-22

Komoly problémákat és kaotikus állapotokat eredményezhet az építési törvény módosítása – mondta Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke 2015. december 22-én az ATV Esti Start című műsorában, amelyben Tarlós István főpolgármester és Orbán Viktor miniszterelnök találkozója és az agglomerációs közlekedés finanszírozásával kapcsolatban kialakult bizonytalan helyzet is terítékre került.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga