MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2015/11

Huszonöt éve a magyar önkormányzatokért – Ünnepi megemlékezés a MÖSZ megalakulásának negyedszázados évfordulója alkalmából 2015-11-12

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) 2015. november 18-án ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. Ez alkalomból a szövetség az eseményhez méltó, nagyszabású rendezvény keretében szeretné megköszönni a huszonöt éve polgármesteri tisztséget betöltő településvezetők munkáját és áttekinteni az önkormányzatiság két és fél évtizedét az önkormányzati törvény megalkotásától napjainkig, különös tekintettel a MÖSZ tevékenységére.

bővebben

Tatán rendez vidékfejlesztési konferenciát a MÖSZ 2015-11-03

A Komárom-Esztergom megyei Tatán folytatja 2015. november 10-én „Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés” című konferencia-sorozatát a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ). A rendezvényen – többek között – az agrártámogatások új rendszeréről, az aktuális vidékfejlesztési pályázatokról, valamint a közfoglalkoztatásban rejlő lehetőségekről hallgathattak előadásokat a településvezetők.

bővebben

A vidékfejlesztés lehetőségeiről a Vizek Városában 2015-11-10

Tata nemcsak a vizek, hanem a sport és a művészetek városa is, ahol az önkormányzat saját alapítású ösztöndíjakkal motiválja a diákokat a jobb eredmények elérésére, persze az idegenforgalom szerepe is jelentős, mint a helyi adóbevételeket, mint a munkahelyteremtés tekintetében – derült ki a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) „Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés” című konferencia-sorozatának Komárom-Esztergom megyei állomásán.

bővebben

Rászorulók három Mercedesszel? – Az önkormányzatoknak nincs joguk ellenőrizni, hogy valóban rászoruló-e, aki ingyen étkezik 2015-11-06

Idén szeptembertől 320 ezer gyerek ehet ingyen a menzán, ami jó hír a több ezret spóroló szülőknek, de akár több tíz millió forintos teher az önkormányzatoknak. Gödöllő polgármestere, Gémesi György szerint több sebből is vérzik a jogszabály. A minisztérium egyelőre hallgat – írja a Magyar Nemzet Online.

bővebben

Gödöllőn tartott szakmai találkozót a Magyar Önkormányzatok Szövetsége és a Cseh Városok és Települések Szövetsége 2015-11-13

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Cseh Városok és Települések Szövetsége (SMOCR) 2015. november 13-án, Gödöllőn szakmai találkozó keretében megbeszélést folytatott önkormányzati kérdésekben és a szövetségek közötti együttműködési területeket illetően. A V4 elnökséget jelenleg betöltő Csehország hangsúlyt fektet a migrációs témakörre és erre vonatkozóan 2016 tavaszán Prágában a V4 önkormányzati szövetségek találkozója és konferenciájára egy egységes V4  önkormányzati felhívást tervez kidolgozni és módszertant kialakítani a migráns kérdések önkormányzati hatásait érintően. Az egységes fellépés célja közös érdekként fogalmazódott meg.

bővebben

Emlékkonferenciával ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját a MÖSZ 2015-11-18

Nagyszabású jubileumi konferenci- ával ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját a Magyar Önkormányza- tok Szövetsége (MÖSZ) 2015. november 18-án, a Gödöllői Királyi Kastélyban. A Konrad-Adenauer-Stiftung támogató együttműködésével szervezett rendezvényen számos előadás és panelbeszélgetés hangzott el az önkormányzatiság múltjáról és jelenéről, majd Gémesi György MÖSZ-elnök emlékérmekkel és díszoklevelekkel köszönte meg a huszonöt éve polgármesteri tisztséget betöltő településvezetők munkáját, illetve adta át az idei Polgármesteri Ezüstlánc- és Polgármesteri Pecsétgyűrű-díjakat. 

bővebben

Együtműködési megállapodás az önkormányzati szövetségek között 2015-11-17

A nyolc országos önkormányzati szövetségből a jelenlévő hét szövetség vezetője írt alá megállapodást 2015. november 17-én a szövetségek összehangolt együttműködése, az önkormányzati szféra érdekeinek egyértelműbb, egységesebb, hatékonyabb és hatásosabb képviselete érdekében. A szövetségek konszenzusos döntése alapján az ÖNET társelnökévé választották a 2016-os évre Schmidt Jenőt, a TÖOSZ elnökét, a 2017-es évre Lipők Sándort, a KÖOÉSZ elnökét.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga