MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2015/10

Először adták át a Gyermekbarát település díjakat 2015-10-12

Cigánd, Hódmezővásárhely és Óbuda-Békásmegyer önkormányzata nyerte el az UNICEF Magyar Bizottság Alapítványa és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága által idén áprilisban első alkalommal meghirdetett Gyermekbarát település díjat. A 27 pályázó közül kiválasztott nyertes települések polgármesterei az „UNICEF Gyerekbarát Település” díszoklevél mellett két-kétmillió forintot is átvehettek.

bővebben

Nyugat-Magyarországon folytatta „Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés” című konferencia-sorozatát a MÖSZ 2015-10-15

Veszprém, Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében folytatta „Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés” című konferencia-sorozatát a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ). A Szigligeten, Keszthelyen, Bükön és Rábaszentmihályon megtartott rendezvényeken – egyebek mellett – az agrártámogatások új rendszeréről, az aktuális vidékfejlesztési pályázatokról és a közfoglalkoztatásban rejlő lehetőségekről hallgathattak előadásokat a polgármesterek.

bővebben

Konferencia az állami, egyházi és önkormányzati szociális feladatok összehangolásáról 2015-10-16

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) a Hanns-Seidel Alapítvány együttműködésével az „Állam - Önkormányzat - Egyház: szociális feladatok összehangolása” címmel konferenciát szervez 2015. október 27-én, a Gödöllői Művészetek Házában. A rendezvényen az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a katolikus és az evangélikus egyház, illetve települési önkormányzatok képviselői tartanak előadásokat, majd konzultációra, tapasztalatcserére is lehetőség nyílik. 

bővebben

A MÖSZ nem ért egyet a járásszékhelyi gyermekjóléti központok létrehozásával 2015-10-20

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége nem ért egyet az egyes családtámogatási és szociális tárgyú, valamint egyéb törvények módosí- tásáról szóló előterjesztés-tervezetének gyermekjóléti központ létrehozására vonatkozó rendelkezéseivel, s ennek visszavonását indítványozza, mivel az előterjesztésben szereplő, a járásszékhely önkormányzatok saját bevételei terhére létrehozott intézményi struktúrát nem tartja elfogadhatónak sem finanszírozási oldalról, sem szakmai indokok alapján.

bővebben

Csak a célok világosak – A MÖSZ véleménye a gyermekek napközbeni ellátásáról szóló tervezetről 2015-10-21

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) egyetért az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által készített, a gyermekek napközbeni ellátásáról szóló előterjesztésének alapvető céljával, vagyis a bölcsődék, valamint a három év alatti gyermekek egyéb napközbeni ellátási formáinak fejlesztésével és a férőhelyek bővítésével, a tervezett megvalósítást illetően azonban több lehetséges problémára is rávilágít. 

bővebben

Késnek az uniós pályázati kiírások – Gémesi György a Rádió Orientben 2015-10-27

Két év csúszásban vannak az európai uniós források felhasználását célzó pályázatok kiírásai, amelyek meg- valósítására így már a 2020-ig tartó ciklus végéig alig öt év maradt – hívta fel a figyelmet a Rádió Orienten Gémesi György. Kiemelte: a pályázatokat úgy kell kiírni, hogy a hátrányban lévő kisebb települések – és ne csak nagyvárosok – is nyerhessenek, hogy fejlesztéseiket meg tudják valósítani. 

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga