MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2015/1

Február végéig lehet csatlakozni a Magyarország legszebb konyhakertje programhoz 2015-01-15

„A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje programban való részvételre, a karcagi mintaprogramhoz való csatlakozásra hívja fel Magyarország minden településének önkormányzatait, szervezeteit, egyesületeit Karcag város alpolgármestere. Jelentkezési határidő: 2015. február 28.

bővebben

Nemzetközi partnerség a Szent Cirill és Methodius Európa Kulturális Útvonal keretében 2015-01-20

A Cyrill és Methodus Európai Kulturális Út Szövetsége partnereket keres Szent Cirill és Methodius Európa Kulturális Útvonallal kapcsolatban Magyarország, Csehország, Szlovákia, Ausztria, Szlovénia, Dél-Olaszország és Lengyelország részéről, 2015. február 15-i határidővel beadandó projektjükhöz. A projekt az Interreg Central Europe 2020 programban kiírt pályázattal összhangban céloz meg transznacionális együttműködéséket, network hálózatót kialakítani és működtetni. Emellett a Szent Cirill és Methodus Európai Kulturális Útvonallal kapcsolatban megjelenő hírleveleikben készséggel fogadják a tapasztalatokat, információkat.

bővebben

Fórum a közszférát érintő jogszabályváltozásokról 2015-01-23

„A közszférát érintő munkaügyi-tb-adó változások 2015-ben” címmel rendez szakmai fórumot a közszférát érintő 2015. évi jogszabályváltozásokkal kapcsolatban a Metodika Oktatási Szolgáltató Kft. 2015. február 3-án, Budapesten. A rendezvény résztvevői a módosuló és az azokat módosító jogszabályhelyeket tartalmazó összeállítást kapnak, s lehetőségük lesz konzultációra is a konferencia előadóival.

bővebben

Kibogozhatatlan gócrendszer az ötödik kerületben – Gémesi György az ATV-ben 2015-01-27

Valószínűleg soha nem fogunk teljesen tisztán látni a V. kerületi ingatlanügyekben – erről Gémesi György, Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke beszélt 2015. január 27-én, az ATV Start című műsorában, ahol egyebek mellett az is szóba került, hogy most, a költségvetés készítésekor szembesülnek azzal az önkormányzatok, hogy az áthárított szociális feladatok és az egyéb többletterhek miatt mennyivel lesz kevesebb egy-egy település mozgástere. 

bővebben

Miért van szükség az újabb helyi adók kivetésére? – Gémesi György a Gazdasági Rádióban 2015-01-27

Egyre több feladatot bíz az állam az önkormányzatokra, a forrás viszont egyre kevesebb. Új adók kivetése jelenthetné a megoldást, de a lakosság már nem bírja a terheket. Sok településen emelték idén az idegenforgalmi adót, hogy legalább néhány lyukat befoltozhassanak a költségvetésen. A Gazdasági Rádió arról kérdezte Gémesi Györgyöt, Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökét, miért van szükség az újabb helyi adók kivetésére, illetve hogy milyen pénzügyi év előtt állnak az önkormányzatok.

bővebben

Nem tagja már az Európai Unió Régiók Bizottságának Gémesi György 2015-01-27

Csaknem egy évtizedes munka után 2015-től már nem tagja az Európai Unió Régiók Bizottságának (CoR) Dr. Gémesi György. A hírt Brüsszelben, a Régiók Bizottságában és annak néppárti frakciójában (CoR-EPP) is értetlenül fogadták, hiszen a MÖSZ elnöke, Gödöllő polgármestere a magyar CoR-tagság egyik legaktívabb tagja volt. Gémesi György a Gödöllői Szolgálatban megjelent interjúban adott választ azokra a kérdésekre, amelyek a brüsszeli megbízatása megszűnésével kapcsolatban merültek fel.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga