MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2014/4

A menekültek és a migráció hatása az európai társadalomra – MÖSZ-konferencia Gödöllőn 2014-04-09

A magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) a Konrad-Adenauer Alapítvány együttműködésével konferenciát szervez „A menekültek és a migráció hatása az európai társadalomra” címmel, 2014. április 16-án, Gödöllőn. A szövetség az eseményen széleskörű párbeszédet tervez napjaink és a jövő egyik kihívásáról, a bevándorlók, a menekültek kérdéséről, társadalmi beilleszkedésük segítéséről, példákról.

bővebben

CoR CIVEX szakbizottság – EU bel-és igazságügyi politikája 2014-04-09

A Régiók Bizottsága (CoR) CIVEX – uniós polgárság, kormányzás, intézményi és külügyek – szakbizottságának következő ülésére április 7-én kerül sor Brüsszelben, amelynek keretében napirenden lesz az EU bel-és igazságügyi politikája, a migrációs és menekültügyi kérdések is. Az ülés CoR tagjaként Gémesi György, MÖSZ elnöke is részt vesz a témakör megvitatásában. 

bővebben

Belecskán tart vidékfejlesztési konferenciát a MÖSZ 2014-04-08

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) 2014 áprilisában és májusában „Háztáji gazdálkodás és öngondoskodás, helyi termelés kapcsolata az értékesítéssel, de kiváltképp a közétkeztetéssel” címmel konferencia sorozatot rendez a vidékfejlesztéssel kapcsolatos aktuális fejleményekről, pályázatokról, jó gyakorlatokról a polgármesterek számára. A konferencia sorozat legközelebbi állomása április 15-én, a Tolna megyei Belecskán lesz.

bővebben

Gémesi Györgyöt választották meg a CoR EDUC-bizottsága koordinátorának 2014-04-10

Az Európai Unió Régiók Bizottsága (CoR) néppárti (EPP) frakciója dr. Gémesi Györgyöt, Gödöllő város polgármesterét, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnökét választotta meg az oktatás, ifjúság, kultúra és kutatás témakörökkel foglalkozó EDUC szakbizottság koordinátorának 2014. április 10-én, Brüsszelben, így ezentúl ő vezeti az EPP EDUC előkészítő üléseit. Gémesi György 2006 óta tagja az EU Régiók Bizottságának.

bővebben

Együttműködési megállapodást kötött az RMDSZ és a MÖSZ 2014-04-11

Együttműködési megállapodást írt alá Borboly Csaba, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Országos Önkormányzati Tanácsának elnöke, valamint dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke. A két szervezet 2014. április 11-én, Kolozsváron szervezett találkozóján Kelemen Hunor, Románia miniszterelnök-helyettese, az RMDSZ elnöke is részt vett.

bővebben

Belecskán kikerülik a kínálati piaccal járó kockázatot 2014-04-15

„Háztáji gazdálkodás és öngondoskodás, helyi termelés kapcsolata az értékesítéssel, de kiváltképp a közétkeztetéssel” címmel rendezett vidékfejlesztési konferenciát a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) 2014. április 15-én a Tolna megyei Belecskán, ahol a 2014-2020-as időszak hazai agrártámogatási rendszerével, valamit a belecskai értékteremtő közmunkaprogram eredményeivel ismerkedhettek meg a polgármesterek.

bővebben

Mit tehetünk a bevándorlók és menekültek társadalmi beilleszkedése érdekében? – MÖSZ-konferencia Gödöllőn 2014-04-16

Egyre több uniós országban kihívás, s már hazánkban sem ismeretlen probléma a migránsokkal és menekültekkel való együttélés kérdése, ezért a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Konrad-Adenauer Alapítvány konferenciát szervezett „A menekültek és a migráció hatása az európai társadalomra” címmel, 2014. április 16-án, Gödöllőn. A rendezvényen a menekültpolitika svéd és magyar szakértői, illetve a kérdéskörben közvetlenül érintett magyar települések polgármesterei osztották meg tapasztalataikat a hallgatósággal. 

bővebben

Vízterületek ingyenes állapotfelmérése a MÖSZ tagjainak 2014-04-24

A 2006-ban alakult Iszapfaló Kft. különböző méretű és típusú vízterületek biológiai és mechanikus úton történő állapotjavításával, fenntartásával, fejlesztésével foglalkozik, teljes körű tanácsadást biztosít megrendelőinek, továbbá együttműködő partnereivel közösen, személyre és vízterületre szabott, költség- és energia hatékony eljárásokat, megoldásokat kínál. A cég a Magyar Önkormányzatok Szövetsége tagjai számára ingyenesen biztosítja a tájékozódó vizsgálatokat, valamint a személyes tanácsadást és az írásos szakvélemény készítését.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga