MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2014/3

„Életet építünk” – Szennyvíztisztítás biológiai úton 2014-03-03

Biológiai szennyvíztisztítás. Míg nyugat-európában széles körben elterjedt a rendszer, hazánkban kevésbé ismert a fogalom. Az Öko Water Management Kft. tulajdonosát, Reisert Lászlót kérdezzük a biológiai, gyökérzónás szennyvíztisztítási rendszer működéséről. 

bővebben

Megéri pénzt fektetni a munkavállalók egészségébe – Best Doctors Egészségbiztosítás 2014-03-09

Az elégedett munkavállaló kiemelkedő teljesítményre képes, ezért megéri befektetni a dolgozók egészségébe. A dolgozói elégedettség persze aligha vehető meg pénzen. A legkisebb vállalkozástól a nagyvállalatokig nagy fejtörést okoz a tulajdonosoknak és a menedzsmentnek, miként is motiválhatná munkavállalóit. A megoldásban segít a Best Doctors, amelynek szolgáltatásaihoz több mint 30 millió embernek van hozzáférése  több mint 40 országban.

bővebben

Tavaszi nagytakarítás számottevő megtakarítással a Meva-Hu Kft-nél 2014-03-11

Tavaszi akció indult a közel egy évtizede környezetvédelemmel kapcsolatos termékeket értékesítő Meva-Hu Kft-nél. A 2014. március 3-től – április 30-ig tartó akció ideje alatt a komposztáló edények és a hamutartók 10 százalék, a fém- és műanyag gyűjtőkádak, illetve a kárelhárító készletek 5 százalék engedménnyel kaphatóak. 

bővebben

EU 2014-2020 költségvetési időszak – Strukturális, kohéziós és beruházási alapok 2014-03-18

Az idei évtől kezdődő új hétéves EU költségvetési ciklusban, 2014-2020 között új uniós rendeletek szabályozzák a gazdasági, társadalmi és területi kohézió erősítése érdekében megvalósuló beruházásokat. A kohéziós politika 351,8 milliárd EUR-t biztosít az EU tagállamok régióiba, városaiba és a reálgazdaságba történő beruházásokra. 

bővebben

Az európai parlamenti és a helyi választások 2014 2014-03-20

Az Európai Unió a választójogi kérdéskörben a helyi önkormányzati és az európai parlamenti választásokat szabályozza irányelvekben. A szabad mozgás az uniós polgársághoz tartozó egyik alapjog, többek között szabadon telepedhetünk le az uniós tagállamokban és részt vehetünk a lakóhelyünk szerinti helyi önkormányzati, valamint az európai parlamenti választásokon.

bővebben

„Életet építünk” – Biológiai szennyvíztisztítás az Öko Water Management Kft. segítségével 2014-03-21

A 2014. március 26-án, Gödöllőn, a MÖSZ által megrendezésre kerülő, Települések fenntartható fejlődése, környezetének védelme című konferencia kapcsán kérdezzük Reisert Lászlót, az Öko Water  Management Kft. tulajdonosát a biológiai, gyökérzónás szennyvíztisztítási rendszer működéséről.

bővebben

„Vízhez való jog” – Sikeres európai polgári kezdeményezés 2014-03-25

Az uniós polgársághoz kapcsolódó egyik jog, az európai (uniós) polgári kezdeményezés eszközével az Európai Unióban az uniós polgároknak lehetősége nyílik arra, hogy uniós jogszabály megalkotását kezdeményezzék olyan uniós hatáskörébe tartozó területeken, ahol szükségesnek tartják az egységes európai fellépést. 

bővebben

A fenntartható településüzemeltetés műhelytitkai – MÖSZ-konferencia Gödöllőn 2014-03-26

Az elmúlt évtizedekben egyre hangsúlyosabbá válik az a szemlélet, hogy a települések üzemeltetésének nemcsak a költséghatékonyság, de a fenntarthatóság és környezetvédelem szempontjait is figyelembe kell vennie. Hogy miként is lehetséges ez, ahhoz kaphattak ötleteket azok az önkormányzati szakemberek, akik részt vettek a MÖSZ „Települések fenntartható fejlődése, környezetének védelme” címmel 2014. március 26-án, Gödöllőn megrendezett konferenciáján.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga