MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2014/2

Antall Józsefre emlékeztek a Régiók Bizottsága plenáris ülésén 2014-02-01

Az Európai Parlament Antall Józsefről elnevezett épületrészében, 2014. január 31-én tartott Régiók Bizottsága (CoR) plenáris ülésén Antall Józsefről, a rendszerváltozás utáni első szabadon választott magyar miniszterelnökről emlékeztek meg, ahol Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke, a CoR magyar delegációjának tagja mondott beszédet:

bővebben

Gödöllői „versenyző” az Európai Év Fája versenyen – Támogassa ön is a szavazatával! 2014-02-05

Február 1-jén kezdődik a közönségszavazás és ezzel elindul az immár negyedik alkalommal megrendezendő Európai Év Fája verseny. Idén tíz fára – köztük a Szent István Egyetem gödöllői Botanikus kertjében található vadkörtefára, a Mesebeli vén vackorra, amely a hazai verseny győztese lett 2013-ban! – és történeteikre lehet szavazni a www.treeoftheyear.org oldalon. 

bővebben

Magyarország települései beköltöztek a WestEndbe – Országos címerkiállítás 2014. február 20-tól 2014-02-11

Országos címerkiállítás nyílik 2014. február 20-án hazánk legforgalmasabb „piacterén”, a WestEnd City Centerben. A rendezvényen – amely egyedülálló bemutatkozási lehetőséget teremt a hazai falvaknak, községeknek, városoknak és kerületeknek – valamennyi magyar megyét képviselik települések címereikkel. A kiállítás védnöke: Demján Sándor, TriGranit Zrt. elnöke, Vizi E. Szilveszter, Magyarország Barátai Alapítvány elnöke és Gémesi György, Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke.

bővebben

Kik legyenek 2014-ben az Ezüstlánc - és Aranygyűrű-díjasok? – A MÖSZ várja a polgármesterek ajánlásait, javaslatait 2014-02-12

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) 2014. június 28-29-én tizedik alkalommal rendezi meg a Magyar Polgármesterek Világtalálkozóját. A rendezvényen – mint az már hagyomány – kerülnek átadásra a kiemelkedő településvezetői teljesítmények elismerésére alapított Polgármesteri Ezüstlánc - és Arany pecsétgyűrű-díjak. Hogy a rangos elismeréseket idén is az arra legméltóbbak kaphassák meg, a MÖSZ várja polgármesterek ajánlásait, javaslatait a díjazandók személyére vonatkozóan. 

bővebben

„Brazil Karnevál” a Mosolygó Kórház Alapítvánnyal – Száz kedvezményes belépő a polgármesternek 2014-02-14

A kórházakban gyógyuló gyermekek hangulatának javítására, felépülésének meggyorsítására létrehozott Mosolygó Kórház Alapítvány, alapításának tizedik évfordulójára, „Brazil karnevál” címmel, nagyszabású jótékonysági gálát rendez 2014. március 1-jén, Budapesten. Mivel a magyar polgármesterek sokat támogatták az alapítvány tevékenységét, a szervezet – az alábbi felhívásban – 100 kedvezményes belépőt kínál fel a honi településvezetők számára.

bővebben

Települések fenntartható üzemeltetésének gyakorlata – MÖSZ-konferencia Gödöllőn 2014-02-19

Az elmúlt évtizedekben a települések látványosan fejlődtek, településközpontok újultak meg, új létesítmények jöttek létre, többnyire pályázati források segítségével. A fejlesztések lezárulta után azonban a települések vezetőinek szembesülniük kell a fenntartás, az üzemeltetés nehézségeivel. A MÖSZ 2014. március 26-án, Gödöllőn rendezendő „Települések fenntartható fejlődése, környezetének védelme” című konferenciája ebben kíván segíteni, a gyakorlatban már bizonyított szakemberek segítségével. 

bővebben

Településeink címerei „életre kelnek” a WestEndben – Interaktív kiállítás hazánk legforgalmasabb „piacterén” 2014-02-20

Országos címerkiállítás nyílt 2014. február 20-án hazánk legforgalmasabb „piacterén”, a WestEnd City Centerben, ahol minden magyar megyét képviselik települések címereikkel. A tárlat látogatói nemcsak a címerek történelmi üzenetével ismerkedhetnek meg, de ha a közelükben elhelyezett QR kódokat okostelefonjukkal leolvassák, megnyílik előttük valamennyi település múltjával, jelenével, turisztikai látványosságaival, programjaival. A kiállítás folyamatosan bővül, kísérőrendezvényei egész évben várják az érdeklődőket.

bővebben

A „müki” komoly segítséget jelent a településeknek – Gémesi György a Rádió Orientben 2014-02-25

Február végéig kell elfogadniuk az önkormányzatoknak a helyi költségvetéseket. A Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke szerint habár idén nem kaptak több forrást a települések, eddig nem jeleztek problémát a képviselő testületek az országban. Mint Gémesi György a Rádió Orientben elmondta, komoly segítséget jelent a 2014-től új néven visszahozott „önhiki”, amely a működőképesség megőrzését szolgálja.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga