MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2014/11

Milliárdokat vonnak el az önkormányzatoktól – Gémesi György az ATV-ben 2014-11-04

Az önkormányzatok idei költségvetéséből 28,7 milliárd forintot vont el a kormány – a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke szerint a forrásmegvonás elsősorban a rendszeres szociális ellátást, illetve a lakásfenntartási támogatásokat érinti. Gémesi György 2014. november 4-én az ATV Startban elmondta: a pénzmegvonással az az adósságkezelési keret is megszűnt, amely a bajba jutott hiteleseket volt hivatott segíteni.

bővebben

Mit tehet egy település az energiahatékonyság fokozása és a megújuló energia felhasználásának növelése érdekében? 2014-11-19

Az energiahatékonyság fokozása, illetve a megújuló energia minél szélesebb körű, nagyobb mértékű felhasználása környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontjából is a jövő egyik kulcskérdése, így az önkormányzatok számára is egyre fontosabb feladat. Hogy milyen lehetőségei kínálkoznak jelenleg erre egy településnek, arról Dr. Fábián Zsolttal, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) főtitkárával beszélgetünk. 

bővebben

A kulturális örökség integrált európai megközelítése – Brüsszelben elfogadták Gémesi György vélemény-tervezetét 2014-11-21

A Régiók Bizottsága (CoR) EDUC (oktatás, ifjúság, kultúra, sport és kutatás) szakbizottságának 2014. november 21-i ülésén, Brüsszelben elfogadták Dr. Gémesi György előadóként (rapporteur) kidolgozott „A kulturális örökség integrált európai megközelítése felé” című CoR vélemény-tervezetét. Az EDUC ülésen Gémesi György kiemelte: minden kormányzási szintnek – helyitől egészen az európai szintig –, a szereplők aktív bevonásával együtt fontos szerepe van az európai kulturális örökség védelmében és támogatásában. 

bővebben

Kevesebb forrás jut a szociális területre – Gémesi György a Hír TV-ben 2014-11-25

Nem kapnak külön forrást az önkormányzatok a szociális támogatások kifizetéséhez, így más területektől kell pénzt elvonniuk – mondta 2014. november 25-én a Hír TV „Magyarország élőben” című műsorában Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke.

bővebben

Towards an integrated approach to cultural heritage for Europe – EDUC – 21 November 2014. Brussels 2014-11-21

21 November 2014, the CoR draft opinion on “Towards an integrated approach to cultural heritage for Europe”, rapporteur Mr. György Gémesi (president of the MÖSZ) was voted and accepted by the EDUC of the Committee of the Regions in Brussels. Cultural heritage creates significant economic and societal wealth, which directly benefits Europe's regions and cities. Despite it also being a cornerstone of local, regional, national and European identity, György Gémesi, Mayor of Gödöllő, has criticised that insufficient value is placed on cultural heritage in an opinion for the EU Committee of the Regions.

bővebben

Meghívás a Betlehemi Láng átadásának ünnepélyes rendezvényére – 2014. december 14. 2014-11-27

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége idén is részt vesz a karácsonyra való készületben, lehetőséget adva a polgármester kollégáknak a Betlehemben meggyújtott Szeretet Lángjának átvételére, biztosítva a lehetőséget, hogy a Láng önkormányzati vezetők által is eljuthasson településeinkre, templomainkba, családjainkhoz, s lehessen szimbolikus összekötő kapocs közösségeink, magyar családjaink számára.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga