MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2013/9

A sajtókommunikáció szerepe a helyi viszonyok között – Konferencia-sorozatot indít a MÖSZ és a MÚOSZ 2013-09-02

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), a Konrad Adenauer Stiftung együttműködésével  háromállomásos konferencia-sorozatot rendez 2013 szeptemberében és októberében „Helyi sajtó és az országos média viszonya – sajtókommunikáció szerepe a helyi viszonyok között” címmel. A rendezvénysorozat első állomása szeptember 11-én, Balatonlellén lesz.

bővebben

Szeptember végén tartja küldöttgyűlését a MÖSZ 2013-09-05

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) 2013. szeptember 30-án tartja Gödöllőn, éves, rendes küldöttgyűlését, ahol a küldöttek nemcsak az elmúlt időszak eseményeiről, illetve a szövetség gazdálkodásáról kaphatnak tájékoztatást, de megismerkedhetnek a MÖSZ, TÖOSZ, KÖSZ és Faluszövetség között körvonalazódó, hatékonyabb érdekérvényesítést elősegítő együttműködés lehetséges jövőbeni formáival is.

bővebben

A MÖSZ, a TÖOSZ, a KÖSZ és a Magyar Faluszövetség közös konferenciát rendez az önkormányzatiság ünnepén 2013-09-05

A Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából közös konferenciát szervez a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ), a Magyar Faluszövetség, Községek, Kistelepülése és Kistérségek Országos Önkormányzati Szövetsége (KÖSZ), Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) 2013. október 1-jén, a Gödöllői Királyi Kastélyban. A rendezvényen kerül sor a négy szövetség közös nyilatkozatának aláírására is.

bővebben

Települési szintű fenntarthatóság – Stuttgart példája – A MÖSZ és a Konrad Adenauer Alapítvány kerekasztal-konferenciája 2013-09-06

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) a Konrad Adenauer Stiftung együttműködésével 2013. szeptember 19-én „Települési szintű fenntarthatóság – Stuttgart példája” címmel kerekasztal-konferenciát rendez Gödöllőn. A rendezvényen előadást tart a CEMR elnöke, Stuttgart korábbi polgármestere, Prof. Wolfgang Schuster is, aki a fenntartható város és településfejlesztés témakörében mutatja be jó gyakorlatként Stuttgart példáját. 

bővebben

A sajtókommunikáció szerepe a helyi viszonyok között – A MÖSZ és a MÚOSZ konferenciája Balatonlellén 2013-09-11

Melyek a helyi média legfontosabb feladatai? Mennyire lehet független? Milyen lenne az optimális viszony a helyi lap és a település önkormányzata között? – többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ), a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) és a Konrad Adenauer Stiftung együttműködésével szervezett „Helyi sajtó és az országos média viszonya - sajtókommunikáció szerepe a helyi viszonyok között” című konferencián, 2013. szeptember 11-én, Balatonlellén.  

bővebben

Gödöllői fiatalok a NATO Központjában 2013-09-12

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és Gödöllő Város Önkormányzata együttműködésével, támogatásával 2013. szeptember 9-11. között valósult meg az „Együtt a NATO-ban - Fiatalok Magyarország helyéről a transzatlanti kapcsolatrendszerben” című projekt versenysorozata győztes csapatának brüsszeli tanulmányútja.

bővebben

„Nem kívánok átlépni a háborús övezetbe” – Gémesi György az ATV-ben 2013-09-17

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége támogat minden olyan kezdeményezést, ami az emberek terheit könnyíti, így a rezsicsökkentés folytatását is, de reméli, hogy az állam kompenzációt is biztosít ehhez az önkormányzati tulajdonú nonprofit közműcégek számára – mondta Gémesi György, a MÖSZ elnöke 2013. szeptember 17-én az ATV Start Híróra című műsorában, ahol a feladatfinanszírozás tökéletesítésének szükségességéről és politikusi terveiről is beszélt.

bővebben

A polgármesternek a médiában is otthon kell lennie – a MÖSZ és a MÚOSZ konferenciája Kistokajban 2013-09-18

A helyi médiapiac átalakulása, „vegyes finanszírozású” médiumok, médiavezérelt önkormányzati vezetők – csak néhány téma arról a konferenciáról, amit a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) rendezett, a Konrad Adenauer Stiftung együttműködésével „Helyi sajtó és az országos média viszonya - sajtókommunikáció szerepe a helyi viszonyok között” címmel 2013. szeptember 18-án, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kistokajban.  

bővebben

Kerekasztal-konferencia a települési szintű fenntarthatóság stuttgarti példájáról 2013-09-19

Melyek azok az önkormányzati feladatok, amiket minden településnek végre kellene hajtania a fenntartható fejlődés érdekében? - erre a kérdésre kaptak választ Wolfgang Schustertől, Stuttgart korábbi főpolgármesterétől, a CEMR elnökétől a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Konrad Adenauer Alapítvány által rendezett „Települési szintű fenntarthatóság – Stuttgart példája” című kerekasztal-konferencia résztvevői 2013. szeptember 19-én, a Gödöllői Királyi Kastélyban.

bővebben

Helyi Önkormányzatok Napja – Tállai András nélkül 2013-09-23

Az Országgyűlés a Helyi Önkormányzatok Napja megünnepléséről szóló 57/2000. (VI. 16.) OGY határozatában felhívja az önkormányzatokat, az érdekképviseleti, szakmai szervezeteket, és egyúttal felkéri a polgárokat, arra hogy ezen az emléknapon közösen, méltó keretek között emlékezzenek meg a demokratikus jogállam kiépülésének e meghatározó, jeles eseményéről. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége – három másik érdekszövetséggel együtt – eleget is tesz ennek, s Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára azonban sajnos lemondta az ünnepi konferencián való részvételét.

bővebben

Az Esztár Íze-Java termékektől a Bocskai Koronáig – Vidékfejlesztési konferencia Szentpéterszegen 2013-09-25

Minden településen vannak olyan helyi adottságok, amelyek a kitörési pontot jelenthetnek, csak meg kell találni és ki kell aknázni azokat – derült ki a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) vidékfejlesztési konferenciáján, 2013. szeptember 25-én, Szentpéterszegen. A Belügyminisztérium főtanácsadója és a helyi jó gyakorlatokat bemutató Hajdú-Bihar megyei polgármesterek azt is elmondták, hogyan nyújthatnak mindehhez segítséget a közmunkaprogramok.

bővebben

Nem lehet örök háborúban élni – Gémesi György a 168 Órában 2013-09-27

Tekintélyes polgármesteri múlttal, kétharmados városházi fölény mellett „ellenzékinek” nyilváníttatott Gémesi György, Gödöllő polgármestere. A néhai MDF egykori prominensét nemrég a Fidesz helyi szervezete nevezte „átállónak”. Szerintük a polgármester a „kormányt ekézte” az antalli örökségre hivatkozó, az uniót is védő ünnepi beszédében. Lehet-e még szerepe a mérsékelt jobboldali politizálásnak a mai Magyarországon? – teszi fel a kérdést a 168 Óra. 

bővebben

Számvetés és helyzetértékelés a MÖSZ küldöttgyűlésén 2013-09-30

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) 2013. szeptember 30-án, Gödöllőn megtartotta éves, rendes küldöttgyűlését, ahol a küldöttek nemcsak az elmúlt időszak eseményeiről, illetve a szövetség tevékenységéről kaphattak tájékoztatást, de megismerkedhettek a MÖSZ, TÖOSZ, KÖSZ és Faluszövetség között körvonalazódó, hatékonyabb érdekérvényesítést elősegítő együttműködés lehetséges formáival, illetve a MÖSZ jövőbeni terveivel is.

bővebben

Az önfenntartó munka a falvak túlélésének a kulcsa – Gémesi György a Rádió Orientben 2013-09-30

Konferenciával és kitüntetések átadásával ünneplik a magyar önkormányzatiságot a terület érdekvédő szervezetei 2013. október 1-jén. A rendezvényen díjazzák a tiszatenyői polgármester programját is: a kistelepülés az elmúlt években önfenntartó mezőgazdasági közmunkaprogramot alakított ki. Gémesi György szerint példájuk is igazolja, hogy nem szabad leírni a magyar vidéket. A kistelepülések erősítésével a magyar nemzet stabil bástyája épülhet ki.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga