MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2013/8

A településüzemeltetés és a közfoglalkoztatás aktuális kérdései 2013-08-15

Számos fontos és időszerű kérdésről – többek között az önkormányzatok feladatainak és finanszírozásának összhangjáról, a közfoglalkoztatottak településüzemeltetésben történő alkalmazásáról és a közösségi terek fejlesztési lehetőségeiről – hangzanak el előadások azon a konferencián, amelyet „Az önkormányzatok saját erőforrásainak szerepe az önfenntartó képesség fokozásában – közfoglalkoztatás” címmel rendez a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) 2013. augusztus 27-én, Gödöllőn.

bővebben

Lehetőségek az önfenntartó képesség felerősítésére 2013-08-27

Lehetőségek az önfenntartó képesség felerősítéséreAz utóbbi évek gazdasági nehézségei, az energiaárak emelkedése, a növekvő munkanélküliség nagy kihívást jelentenek az önkormányzatoknak. Egyre nagyobb teret hódít a közfoglalkoztatás, és mind több település törekszik önfenntartó képességének erősítésére. Hogy mindez hogyan történik a gyakorlatban, arra hallhattunk példákat a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) „Az önkormányzatok saját erőforrásainak szerepe az önfenntartó képesség fokozásában – Közfoglalkoztatás” című konferenciáján, 2013. augusztus 27-én, Gödöllőn.

bővebben

A feladatfinanszírozás jelentős korrekcióra szorul 2013-08-26

A jelenlegi finanszírozási rendszer a feladatokat csak részben és aránytalanul finanszírozza – olvasható többek között abban a kilenc pontból álló véleményezésben, amelyet a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) küldött el a napokban Pintér Sándor belügyminiszternek.

bővebben

A közfoglalkoztatás csak ideiglenes megoldás lehet – Gémesi György az Echo TV-ben 2013-08-27

A közfoglalkoztatási programok az ország számos térségekben nagy segítséget nyújtanak a településeknek az álláskeresők munkalehetőséghez juttatásához, de – különösen a jelenlegi nagyságrendben – csak átmeneti megoldást jelenthetnek, amíg a gazdaság fellendülésével a közfoglalkoztatottak visszavezethetők lesznek a munka világába – mondta Gémesi György a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke 2013. augusztus 27-én, az Echo Televízió Napi Aktuális című műsorában. 

bővebben

A víz és a szennyvízhálózat emberi jog – Európai polgári kezdeményezés 2013-08-29

Az uniós polgársághoz kapcsolódó egyik jog, a polgári kezdeményezés eszközével az Európai Unióban az uniós polgároknak lehetősége nyílik arra, hogy uniós jogszabály megalkotását kezdeményezzék olyan uniós hatáskörébe tartozó területeken, ahol szükségesnek tartják az egységes európai fellépést. A folyamatban lévő kezdeményezések között szerepel egy javaslat: „A víz és a szennyvízhálózat emberi jog! A víz egy nyilvános jó, nem árucikk!” 

bővebben

Kezdődik a MÖSZ őszi vidékfejlesztési konferencia-sorozata 2013-08-28

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) szeptembertől folytatja tavasszal megkezdett vidékfejlesztési konferencia sorozatát: 2013. szeptember 4. és október 29. között kilenc vidéki helyszínen szervez a településvezetők számára konzultációt, melyen a polgármesterek tájékoztatást kapnak a vidékfejlesztéssel kapcsolatos aktuális fejleményekről, futó pályázatokról, valamint sor kerül jó gyakorlatok bemutatására is.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga