MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2013/6

Az árvíz komoly közegészségügyi kockázatot jelent – A fertőtlenítés hatékony eszköze a Sagewash fertőtlenítőszer 2013-06-13

Az élelmiszerek szennyezése árvíz idején valós és nagy közegészségügyi kockázat – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Árvíz során az elöntött kertekben szennyeződhetnek a beérő zöldségek, gyümölcsök; a szennyezett vízben ételfertőzést okozó baktériumok, vírusok, paraziták, bélféregpeték lehetnek jelen, de az árvíz akár kiömlött, bemosódó vegyszereket is tartalmazhat. Az árvíz utáni fertőtlenítés hatékony eszköze a biológiailag teljesen lebomló Sagewash fertőtlenítőszer.

bővebben

Integrált tűzérzékelés és vészhangosítás – I. rész 2013-06-17

Napjainkban a korszerű hangosítási rendszerekkel szemben támasztott követelmények túlmutatnak a tiszta hang és jó beszédérthetőség alapfunkciókon. Három részből álló cikksorozatunk bevezetőjében arra szeretnénk rávilágítani, miért van egyre inkább létjogosultsága egy korszerű, tűzjelző rendszerbe integrált vészhangosító rendszernek.

bővebben

Nem elég négy feladatot támogatni – Gémesi György a feladatfinanszírozás korrekciójáról 2013-06-27

Nem kell nyereség a hulladékon, de a szolgáltatás költségeit uniós szabály szerint a szennyezőnek kellene fizetnie – reagált Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke a szemétszállítási díjak várható csökkentésére a Rádió Orienten. Az uniós pályázatból létrehozott társulásoknak ráadásul rögzített költségei vannak, amelybe nem fér bele a rezsicsökkentés.

bővebben

Integrált tűzérzékelés és vészhangosítás – II. rész 2013-06-28

A létesítmény kiürítése, a veszélyeztetett jelenlévők biztonságának megőrzése kettős jelentőségű. Egyrészt megóvja az ott tartózkodók életét, egészségét, másrészt minél előbb történik meg a kiürítés, annál gyorsabban és hatékonyabban lehet elkezdeni a veszély elhárítását (például az oltást), így csökkenthető az épületelemek és a berendezési tárgyak károsodása.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga