MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2013/4

Vidékfejlesztési konzultációt tartott Tófejen a MÖSZ 2013-04-03

A Zala megyei Tófejen folytatta 2013. április 3-án vidékfejlesztési konzultáció-sorozatát a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ). A rendezvényen a zalai polgármesterek kaptak tájékoztatást a vidékfejlesztéssel kapcsolatos hírekről, pályázati lehetőségekről, s számoltak be a térségben tapasztalható problémákról, illetve a sikeres helyi kezdeményezésekről. A konzultációk tanulságait április 23-án, Gödöllőn, záró konferencián összegezi majd a szövetség.

bővebben

Balatonlellén konzultált a vidékfejlesztésről a MÖSZ 2013-04-09

Újabb állomásához érkezett a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) vidékfejlesztési konzultáció-sorozata: 2013. április 9-én, Balatonlellén, a Somogy megyei polgármesterekkel találkoztak a szövetség, a Belügyminisztérium és a Vidékfejlesztési minisztérium szakemberei. A rendezvény résztvevői a közmunkaprogramokról, a vidékfejlesztésről, és a turizmus helyi gazdaság-élénkítő hatásáról hallhattak előadásokat. A konzultációk tanulságait április 23-án, Gödöllőn összegezi a szövetség.

bővebben

Térfigyelő rendszerek – felhasználói szemmel I. 2013-04-11

Napjaink gyakran emlegetett, videós biztonságtechnikai vonatkozásban legszélesebb körben ismert felvetései a térfigyelő rendszerek kapcsán adódnak. Mivel mostanra széles körben elterjedtek, ezért mindenki viszonyul valahogy a telepített, vagy telepítendő rendszerekhez – támogatja vagy ellenzi, terveztetné vagy leszereltetné, több-, illetve kevesebb kamerát szeretne maga körül látni a közterületeken is.

bővebben

A MÖSZ szakemberei az URB:ICON kiállításon 2013-04-12

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége és Gödöllő Város szakemberei is tartottak előadásokat az URB:ICON Nemzetközi településfejlesztési kiállítás és projektvásár konferenciáin, 2013.  április 10-13 között, a budapesti Hungexpo Vásárközpontban. Dr. Fábián Zsolt, a MÖSZ főtitkára, Dr. Gönczi Tibor, a Gödöllői Királyi Kastély igazgatója és Dr. Baranyi István, Pusztaföldvár polgármestere sikeres projekteket, településszerkezeti és energetikai problémákat, s egy működő önellátási modellt mutattak be a hallgatóságnak.

bővebben

"Mindenekelőtt a jogosítványokat kell tisztázni" - Gémesi György az ATV-ben 2013-04-15

Mindaddig nincs értelme az önkormányzati érdekszövetségeket összefogó ernyőszervezet létrehozásáról beszélni, ameddig nincsen tisztázva, milyen jogosítványokkal rendelkezne ez a szervezet – mondta Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke 2013. április 15-én, az ATV Híróra című műsorában az ernyőszervezet létrehozásával kapcsolatban felröppent hírekre reagálva.

bővebben

Önkormányzati szövetségek a visegrádi országokban – kerekasztal konferencia 2013-04-15

A Visegrádi együttműködés keretében, a V4 önkormányzati szövetségek elnökségi tagjai, a Külügyminisztérium és nagykövetek részvételével a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) nyilvános kerekasztal konferenciát, eszmecserét szervez „Az önkormányzati szövetségek szerepe a visegrádi országokban” címmel 2013. április 18-19-én, Gödöllőn.

bővebben

Az önkormányzati médiakommunikáció műhelytitkai – a MÖSZ és a MÚOSZ közös konferenciája 2013-04-16

„Önkormányzati médiakommunikáció” címmel, második alkalommal rendezett közös konferenciát a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) 2013. április 16-án, Budapesten. Míg a tavalyi, gödöllői rendezvény előadói elsősorban elméleti kérdéseket feszegettek, most olyan gyakorlati kérdések kerültek terítékre, mint önkormányzati kommunikáció gyenge pontjai, az alternatív nyilvánossághoz való viszonyulás, vagy a közösségi médiában való megjelenés lehetőségei.

bővebben

Önkormányzati szövetségek a visegrádi országokban – a MÖSZ nemzetközi konferenciája 2013-04-18

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) kerekasztal konferenciát tartott „Az önkormányzati szövetségek szerepe a visegrádi országokban” címmel, 2013. április 18-án, Gödöllőn. A rendezvényen – ahol megjelentek a V4 önkormányzati szövetségek elnökségi tagjai, valamint Roman Kowalski lengyel és Helena Bambasová cseh nagykövet is – kiderült milyen hasonlóságok és különbségek vannak a négy ország önkormányzatait érintő problémák és az önkormányzati érdekvédelem terén.

bővebben

Kihirdették a MÖSZ és a Külügyminisztérium „Együtt a NATO-ban” című projektjének eredményét 2013-04-19

A Visegrádi Együttműködés és a Közép-Európai Kezdeményezés, valamint a NATO tagjaként szerzett tapasztalatok voltak a fő témák a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) „Az önkormányzati szövetségek szerepe a visegrádi országokban” című konferenciája másnapján, 2013. április 19-én, Gödöllőn. Ez a találkozó volt a MÖSZ és a Külügyminisztérium „Együtt a NATO-ban” című projektjének záró rendezvénye is, ahol kiderült, melyik gödöllői diákcsapat látogathat el a Brüsszeli NATO-központba.

bővebben

Térfigyelő rendszerekről – felhasználói szemmel II. 2013-04-19

Nem szükséges a videofelügyelet szakértőjévé válni, elég csupán néhány, könnyen sorra vehető szempontot sorra venni ahhoz, hogy a témában kevésbé jártas megrendelő igényei világosan megfogalmazhatók legyenek. Cikkünk folytatásban ezeket fogjuk röviden áttekinteni. Amikor a megrendelő találkozik a rendszer tervezésével foglalkozó szakemberrel, a következő kérdésekre keresik a választ:

bővebben

Összegzéséhez érkezett a MÖSZ országos vidékfejlesztési konzultáció-sorozata 2013-04-23

Összegzéséhez érkezett a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) márciusban megkezdett vidékfejlesztési konzultáció-sorozata: a 2013. április 23-án, Gödöllőn rendezett találkozó résztvevői a MÖSZ, a Belügyminisztérium és a Vidékfejlesztési minisztérium szakembereivel áttekintették a Nemzeti vidékstratégia és a közfoglalkoztatás jelenlegi alakulását, a közeljövőben várható új irányokat, illetve pályázati lehetőségeket.

bővebben

Őriszentpéteren zárult a MÖSZ vidékfejlesztési konzultáció-sorozata 2013-04-24

Két hónapos vidékfejlesztési konzultáció-sorozatot fejezett be a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) 2013. április 24-én, Őriszentpéteren. A találkozón a Belügyminisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium szakemberei ismertették a közfoglalkoztatás és a vidékstratégia önkormányzatokat érintő elemeit a Vas megyei polgármestereknek, de szó esett az őriszentpéteri helyi termékek piacáról és az Őrségi Nemzeti Park gazdálkodásáról is.

bővebben

Az önkormányzatok problémái nem ismernek határokat 2013-04-25

„Az önkormányzati szövetségek szerepe a visegrádi országokban” című MÖSZ-konferencián a V4 országok legjelentősebb önkormányzati szövetségei képviseltették magukat, s egy közös önkormányzati platform létrehozásának terve is megfogalmazódott. Robert Zemannal, a cseh SMO CR és István Zachariašsal, a szlovák ZMOS elnökségi tagjával arról beszélgettünk, melyek a közös problémák, és milyen együttműködési lehetőségek mutatkoznak a V4-es országok önkormányzati szövetségei között.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga