MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2013/12

Az elvont forrásokat nem pótolja a konszolidáció – Gémesi György a Rádió Orientben 2013-12-02

Újabb 400 milliárd forintos adósságkonszolidációt jelentett be a kormány 2014 februárjáig. A döntés szinten tartja az államháztartási hiányt, és mentőövet jelent a településeknek, a feladatfinanszírozás szűkülő önkormányzati forrásait azonban nem pótolja, figyelmeztetett Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke a Rádió Orientben. A takarékos települések plusz 10 milliárdos keretét viszont jó ötletnek tartja, amit a jövőben bővíteni is lehetne.

bővebben

Hogyan szavazhatnának hazájukban is az uniós polgárok? – Gémesi György Brüsszelben 2013-12-03

Az Európai Unió Régiók Bizottsága (CoR) delegáltjaként Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke volt a házigazdája annak a konferenciának, amit 2013. december 3-án Brüsszelben, a CoR épületében rendeztek számos európai uniós döntéshozó, nemzeti parlamenti képviselő, valamint a civil szféra képviselőinek a részvételével.

bővebben

Gyptone Active’Air – az esztétika, az akusztika és az egészség ötvözete 2013-12-03

A különböző intézetek mérési eredményei kimutatták, hogy a zárt belső terekben, különösen a hivatalokban és a középületekben nagy koncentrációban fordulhatnak elő szennyező anyagok. Ezeknek  a levegőbe jutását teljesen nem lehet megszüntetni, hatásuk azonban tartósan csökkenthető. Erre megoldás a Rigips által forgalmazott Gyptone Active' Air perforált akusztikus gipszkarton lemez. 

bővebben

Gémesi György nem lesz a DK miniszterelnök-jelöltje 2013-12-09

A Magyar Hírlap szerint Gémesi György neve is szerepel Király Júlia, Tétényi Éva, Felcsúti Péter, Antall Péter és Róna Péteré mellett azok között, akiknek a nevét bedobná miniszterelnök-jelöltként a köztudatba Gyurcsány Ferenc. Gödöllő polgármestere, a MÖSZ elnöke a hír megjelenését követően sajtónyilatkozatot tett közzé, melyben elhatárolódik a Demokratikus Koalíció elnökének kijelentésétől.

bővebben

„Let Me Vote” konferencia Brüsszelben, Gémesi György bevezető előadásával 2013-12-05

A Régiók Bizottsága (CoR), az Európai Polgári Kezdeményezés, valamint európai és civil szervezetek együttműködésével választójog és részvételi demokrácia Európában címmel rendeztek konferenciát, panelbeszélgetést Brüsszelben, ahol a Régiók Bizottságát képviselve Gémesi György köszöntötte a résztvevőket és bevezető előadásában kiemelte annak jelentőségét, hogy az uniós polgárok részt vegyenek az Európai Unió életében, nem utolsósorban a lakóhelyük szerinti országukban is. 

bővebben

Tovább bővíthetők a határon átívelő kapcsolatok – Dunaszerdahelyen járt a MÖSZ vezetősége 2013-12-18

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke, Gödöllő polgármestere és Tóth Tibor, Gödöllő polgármestere MÖSZ vezetőségének tagjainak kíséretében 2013. december 18-án Gödöllő testvérvárosába, Dunaszerdahelyre látogatott, ahol a találkoztak, s megbeszélést folytattak számos felvidéki magyar település polgármesterével, illetve részt vettek a „Gazdasági együttműködés a szlovák-magyar határmente térségében”című konferencián.

bővebben

A Kormány 28,5 milliárd forintot csoportosított át önkormányzati faladatok támogatására 63 településnek 2013-12-20

A Kormány 2013. december 17-én megjelent 1967/2013.(12.17.) számú határozatával 28,5 milliárd forintot csoportosított át 63 vidéki település számára egyes önkormányzati feladataik támogatása érdekében. A legmagasabb összeget – kétmilliárd forintot – Miskolc kapta, Hódmezővásárhely, Kaposvár és Veszprém 1,5-1,5 milliárd forintban részesült, de Zalaegerszeg, Székesfehérvár, Eger és Debrecen támogatása is elérte vagy meghaladta az egymilliárd forintot.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga