MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2013/11

A MÖSZ egyetért az adósságkonszolidáció folytatásával – Gémesi György az ATV-ben 2013-11-06

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége egyetért az adósságkonszolidáció folytatásával, mert így legalább visszakerül az önkormányzatokhoz az az 1200 milliárd forint, ami az elmúlt évek során kikerült a rendszerből – mondta Gémesi György, a MÖSZ elnöke 2013. november 6-án az ATV Start „Híróra” című műsorában, ahol azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a kormány minden település hátramaradt adósságát átvállalja.

bővebben

Az alapok jók, már csak a finomhangolás hiányzik 2013-11-08

Hosszú évek óta a mostani a legjobb önkormányzati költségvetés tervezet, de még szükség van finomhangolásra – állapították meg a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Konrad Adenauer Stiftung „Önkormányzatok költségvetése 2014” című konferenciájának résztvevői, 2013. november 8-án, Gödöllőn. A polgármesterek, jegyzők és más önkormányzati szakemberek különösen az adósságrendezésből kimaradt települések kompenzációjára, a területi egyenlőtlenségek figyelembe vételére és a kistelepülések iránti szolidaritásra hívták fel a figyelmet.

bővebben

Látens hiány jövőre is marad a költségvetésben – Gémesi György a Napi Aktuálisban 2013-11-09

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke volt a vendége 2013. november 8-án az Echo TV „Napi aktuális” című műsorának, ahol – egyebek mellett – az önkormányzati adósságkonszolidáció második, 420 milliárdos köréről, a feladatfinanszírozás tapasztalatairól, az önkormányzati autonómia csökkenéséről, valamint az országgyűlés elé került 2014-es költségvetés-tervezet önkormányzatokat érintő fejezetéről volt szó.

bővebben

Címereiken keresztül mutatkozhatnak be a települések 2013-11-11

Jövő januártól nagyszabású címerkiállítás nyílik hazánk legforgalmasabb „piacterén”, a WestEnd City Centerben. A rendezvény egyedülálló bemutatkozási lehetőséget teremt a hazai falvaknak, városoknak, községeknek és kerületeknek, ezért Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke vállalta a kezdeményezés védnöki tisztét, s jó szívvel ajánlja és ösztönzi a részvételi lehetőséget minden település számára.   

bővebben

A kivont forrás egy része visszakerül a rendszerbe – Gémesi György az Echo Tv-ben 2013-11-29

A feladatfinanszírozás bevezetésével 80-100 milliárd forintot kivontak az önkormányzati működésből, aminek egy része most visszakerül a rendszerbe – mondta Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke 2013. november 29-én az Echo TV „Napi aktuális” című műsorában a Belügyminisztérium által 1875 önkormányzat számára megítélt 30 milliárdos működési támogatással kapcsolatban, hozzátéve, hogy egy hasonló puffer rendszerre szükség lesz majd a 2014-es költségvetésben is.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga