MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2013/1

Gémesi György és Gyutai Csaba eltérően vélekednek az államosított közoktatásról és a járási hivatalokról 2013-01-09

Az állami adósságátvallást és bizonyos feladatkörök átvételét üdvözlik a polgármesterek, ám arról már megoszlanak a vélemények, hogy az iskolák állami kézbe vétele jó döntés volt-e. A járások kialakítása ügyében sem értettek egyet 1013. január 9-én az InfoRádió Aréna című műsorának vendégei: Gödöllő polgármestere szerint előkészítetlen, Zalaegerszeg első embere szerint azonban még jobban polgárbarát ügyintézést biztosít.

bővebben

Az iskolák kóstolgatják, milyen az államosítás – Gémesi György a Népszabadságban 2013-01-11

Az iskolák kóstolgatják, milyen az államosítás. Csomó minden nem volt előkészítve, sok kérdés megválaszolatlan, sikertörténetnek nem nevezném - fejti ki véleményét Gémesi György a Népszabadság megkeresésére. A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke az egyik legnagyobb problémának azt látja, nincs tisztázva, mi lesz az önkormányzatok által korábban felvállalt, de nem kötelezően ellátandó feladatokkal. 

bővebben

Az ügyfelek nem tudják, hogy kihez kell fordulniuk – Gémesi György a járási hivatalokról 2013-01-15

Az információs háttér hiányáról, a járási rendszer előkészítetlenségéről, s az ügyfelek részéről érkező panaszáradatról számolt be a Napi Gazdaságnak Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke, Gödöllő polgármestere a járási rendszer januári startolásával kapcsolatban.

bővebben

Több település vezetője is a MÖSZ-höz fordult, mert képtelenek segíteni a tartósan munka nélkül élőknek 2013-01-17

Nagyon súlyos gondok vannak, elképesztő az elkeseredettség a közfoglalkoztatással kapcsolatban is – egyebek között ezt mondta a Népszavának Gémesi György. A Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke megjegyezte, egyelőre összegyűjtik a problémákat a településvezetőktől, február elején pedig egy konferencia keretében várnak kérdéseikre választ az érintett tárcák vezetőitől és a döntéshozóktól.

bővebben

Milliós jutalmak önkormányzati vezetőknek? – Gémesi György az ATV-ben 2013-01-17

A polgármesterek, alpolgármesterek és más önkormányzati vezetők év végi jutalmairól, valamint az önkormányzati adósságok átvállalásának módjáról és mértékéről mondta el a véleményét Dr. Gémesi György elnök, Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke 2013. január 17-én, az ATV Híróra című műsorában.

bővebben

MÖSZ-konferencia a 2013-as önkormányzati költségvetés elkészítésének problémáiról 2013-01-22

A Magyar Önkormányzatok Szövetségéhez (MÖSZ) érkezett önkormányzati vélemények szerint a központi költségvetésből biztosított források a települések jelentős részében nem fedezik a kötelező feladatok ellátásának költségeit, így az települések nem tudják a 2013. évi költségvetésüket hiány nélkül tervezni. Mit lehet tenni ebben a helyzetben? A kérdés megválaszolására, a lehetséges megoldások megtalálására a MÖSZ konferenciát szervez 2013. február 13-án, Gödöllőn.

bővebben

Pályázat a Legvonzóbb Városi Fesztivál elismerésre 2013-01-23

A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz érkezett megkeresés és tájékoztatás alapján a „Lebendige Stadt” Alapítvány felhívást tett közzé önkormányzatok számára a 2013-as Díjra, amelyre jó gyakorlati példaként lehet pályázni már megvalósult, vagy végrehajtási folyamatban lévő fesztiválokkal. A cél olyan fesztiválok bemutatása, amelyek tükrözik a városképet és az adott városban, kerületben, vagy negyedben élő helyi lakosok identitás tudatát támogatja, erősítik.

bővebben

Megoldhatatlannak tűnő feladat vár a települési önkormányzatokra 2013-01-24

Megoldhatatlannak tűnő feladat elé állították az önkormányzatokat a törvényhozók a 2013-as költségvetés elkészítésénél. Mínuszos büdzsével nem lehet tervezni, miközben jókora összegeket vontak el a településektől. Az elmúlt évek folyamatos megszorításai után mobilizálható vagyonuk már szinte nem is maradt, így számos helyen a felelősségteljes tervezés helyett nem marad más hátra, mint játék a számokkal, ami főként a várható bevételek túltervezését jelenti - írja a hvg.hu. Gémesi György véleménye szerint nincsen meg a forrás a kötelező feladatok ellátásához.

bővebben

Az önkormányzatoknak májusig kell dönteniük szakrendelőik sorsáról 2013-01-25

Három hetük van az önkormányzatoknak, hogy eldöntsék: megtartják-e szakrendelőjüket. A Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség elmérése szerint a többség nemet mond az államosításra, Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége(MÖSZ) elnöke viszont úgy látja, anyagi okok miatt sokan szabadulnak a rendelőktől – írja a Világgazdaság.

bővebben

Hogyan érinti a rezsicsökkentés a települési önkormányzatokat? 2013-01-28

A rezsiköltségek csökkentése a távhőszolgáltatás esetében negatívan érinti az önkormányzatokat. A Rádió Orient műsorában Gémesi György Gödöllő polgármestere, a MÖSZ elnöke a kötelező díjcsökkentés helyett a rászorulók szociális ellátórendszeren keresztüli támogatását javallta. Az új hulladéktörvényt Gyenes Szilárd, a Zöld Híd Régió Kft. ügyvezetője értékelte, céljai tekintetében pozitívnak ítélve azt, ám a finanszírozás bizonytalanságára és díjemelés veszélyére is felhívta a figyelmet. 

bővebben

Gémesi György és Sértő-Radics István indítványa is támogatásra talált a Régiók Bizottsága brüsszeli plenáris ülésén 2013-01-31

Két magyar polgármester, a néppártiak politikai csoportjához tartozó Gémesi György, valamint a liberális Sértő-Radics István előterjesztését is elfogadta 2013. január 31-én Brüsszelben a Régiók Bizottságának plenáris ülése. A gödöllői polgármester az uniós polgárság erősítéséről, az uniós polgárok választójogának támogatásáról dolgozott ki állásfoglalást, Uszka első embere pedig azt az uniós tervezetet véleményezte, amely az európai politikai pártok és alapítványok alapszabályáról és finanszírozásáról szól. 

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga