MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2012/4

A kistelepülések a magyar kultúra szerves részét képezik 2012-04-27

Nagyfokú érdeklődés kísérte a Magyar Önkormányzatok Szövetsége a Nógrád megyei polgármesterek konzultációját Pásztó Városában. A rendezvényen a településvezetők – az átalakulás bizonytalanságaira rámutatva – számos kérdést vetettek fel a tervezett változásokkal kapcsolatosan, valamint megfogalmazták aggályaikat is.       

bővebben

Békés megyei konzultáció Gádoroson és Sarkadon 2012-04-17

Immár a járások kialakításáról szóló törvényjavaslatról is megfogalmazták véleményüket a polgármesterek a Magyar Önkormányzatok Szövetsége Békés megyei konzultációján. A találkozóra a megye két településén, Gádoroson, valamint Sarkad Városában került sor – mindkét helyszínen nagy létszámban vettek részt az érdeklődő településvezetők.

bővebben

A közigazgatás átalakítása a többszintű kormányzás európai uniós modelljeinek tükrében 2012-04-19

Az Európai Unió legtöbb országában rájöttek, hogy a centralizációnál, a mindenre kiterjedő központi irányításnál sokkal jobban működik a szubszidiaritás elvére épülő decentralizált modell, a többszintű kormányzás, amit a magyar közigazgatás, illetve az önkormányzati rendszer átalakításánál is figyelembe kellene venni - állapították meg a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) „Többszintű Kormányzás” című nemzetközi konferenciájának résztvevői április 19-én, a Gödöllői Királyi Kastélyban.

bővebben

Benyújtották a járásokról szóló törvényjavaslatot 2012-04-02

A kormány benyújtotta az Országgyűlésnek "A járások kialakításáról, valamint egyes ezzel összefüggő törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot", mely honlapunkról letölthető. A Szövetség törvényjavaslattal kapcsolatos állásfoglalása hamarosan elérhető lesz honlapunkon.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga