MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2012/3

MÖSZ-MEOE konferencia 2012-03-20

A jó szándékkal, ám kellő átgondoltság és előzetes tanulmányok készítése nélkül megalkotott állatvédelmi törvény-módosítás komoly kihívások elé állítja az önkormányzatokat, az állatorvosokat és minden érintettet. Különösen az állatok összeírása jelenthet nehézséget, mivel nem ismeretesek ennek költségei, s az sem, honnan lesznek majd hozzá források. A megoldás az összefogás, és a törvény kritikus pontjainak módosítása lehet – derült ki a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete (MEOE) március 20-án, Gödöllőn rendezett, „Felelős állattartás” című konferenciáján.

bővebben

Hajdú-Bihar megyei konzultáció 2012-03-19

Mindenki nagyon aggódik, hogy az állam kezéből eltűnnek azok a helyi értékek, az az aktivitás, az a kreativitás, amit az önálló közösség a saját energiájából, pénzéből eddig hozzá tudott tenni. Ráadásul nem ismert a jövő évi finanszírozás, nem tudjuk, hogy a feladat átvételével mi marad nálunk forrásként az eddig is ellátott és megmaradó feladatokra. Tartok tőle, hogy kevesebb, mint amennyi eddig jutott és ez komoly gondot jelenthet" - jelentette ki Gémesi György a Szövetség Hajdú-Bihar megyei konzultációját követően.

bővebben

Heves megyei konzultáció: erős önkormányzatok nélkül nincs vidékfejlesztés 2012-03-29

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége Heves, megye településvezetőivel folytatta konzultáció-sorozatát. A jelenlévő polgármesterek egyetértettek abban, hogy erős önkormányzatok nélkül nem lehet hatékony vidékfejlesztési stratégiát megvalósítani.

bővebben

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei konzultáció 2012-03-29

Félszáz településvezető részvételével került megrendezésre a Magyar Önkormányzatok Szövetsége által a MÖSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei konzultációja.

bővebben

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei konzultáció Nyírlugoson 2012-03-30

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei konzultációját a vendéglátó Nyírlugos Városának polgármestere, Hovánszky György nyitotta meg. Örömének adott hangot, hogy a konzultáció a város újonnan átadott és használatba vett többcélú intézményében valósulhat meg.

bővebben

Gémesi György az ATV-ben reagál Szűcs Lajos MÖOSZ-elnök nyilatkozatára 2012-03-08

Március 8-án este dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Szűcs Lajos Fideszes politikus nyilatkozatára reagált.

bővebben

Gémesi György az Echo TV-ben és az ATV-ben a felelős állattartásról 2012-03-21

Dr. Gémesi György, MÖSZ elnök az Echo TV, valamint az ATV vendége volt, ahol a MÖSZ-MEOE által rendezett "Felelős ebtartást Magyarországon" konferenciáról, hátteréről, körülményeiről készítettek vele beszélgetést.

bővebben

Mindennapos testnevelés bevezetésének legjobb gyakorlatai 2012-03-06

A mindennapos testnevelés nem csupán létesítményfüggő, sok függ a szervezés, időbeosztás, illetve az önkormányzatok, a helyi oktatási intézmények és a sportegyesületek együttműködésén is – állapították meg a „Mindennapos testnevelés bevezetésének legjobb gyakorlatai” című konferencia résztvevői március 6-án, Gödöllőn. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) rendezvényén – többek között – Czene Attila a NEFMI államtitkára, Szalay Ferenc, Szolnok Polgármestere és Dubecz József, a TF docense tartottak előadásokat, amit kerekasztal-beszélgetés követett.

bővebben

Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megyei konzultáció 2012-03-01

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége további két megyében folytatta megyei konzultáció sorozatát. A Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Bács-Kiskun megyei fórumokon a településvezetők számára leginkább aktuális, nagy érdeklődésre számot tartó kérdésekről folytattak eszmecserét a megjelent polgármesterek. A konzultációkon Gémesi György, a MÖSZ elnöke három kérdéskör kapcsán ismertette a Szövetség álláspontját.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga