MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2012/2

Agglomerációs polgármesterek nyilatkozata 2012-02-14

Nyilatkozat Alulírott polgármesterek nem értünk egyet és nem tudjuk támogatni a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. működési költségeinek finanszírozását az alábbi indokok alapján

bővebben

Egyre több önkormányzat vezeti be a lakások utáni adót 2012-02-09

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke a TV2 Tények című műsorában arról beszélt, hogy Egyre több önkormányzat vezeti be a lakások utáni adót. Budapesten már 6 kerületben, és az ország több városában is bevezették. Az adó maximum 25 ezer forint lehet évente. Az Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint korábban nem érte volna meg ennyi pénzért vállalni a konfliktust, de most nincs más választásuk az önkormányzatoknak.

bővebben

Győr-Moson-Sopron, Vas és Komárom-Esztergom megyei konzultáció 2012-02-23

A december hónapban kihirdetett jogszabályok alapjaiban változtattak az önkormányzatokat érintő rendelkezéseken, jelentősen módosítva azokat. A településvezetők részéről – a törvények elfogadását követően még két hónappal is – nagyfokú bizonytalanság érezhető, számos kérdés a mai napig sem tisztázódott. Erre világítottak rá a február 22-én és 23-án megrendezett megyei konzultációkon elhangzott vélemények.

bővebben

A járási rendszer kialakításának kérdőjelei – Gémesi György a Gödöllői Szolgálatban 2012-02-21

„Nem értjük, miért van szükség a járási rendszer újbóli, egyszerre előkészítetlen és elkésett bevezetésére, amikor a rendszerváltással megalakult önkormányzatok húsz év alatt bebizonyították, képesek ellátni a rájuk bízott állami feladatokat – nyilatkozta a Gödöllői Szolgálat lapnak Gémesi György Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke. A teljes interjú a „Bővebben” gombra kattintva olvasható.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga