MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2012/12

Parlamenti események - benyújtott, tárgyalás alatt álló előterjesztések 2012-12-10

Az alábbiakban a Magyar Országgyűlés december 10-11-ei ülésével kapcsolatos, önkormányzatokat érintő információk találhatók, többek között a 2013. évi költségvetésről, valamint ennek keretén belül az 5000 főnél nagyobb lélekszámú települések adósságainak átvállalásáról.

bővebben

Gémesi György minden érdekvédelmi szervezettel szolidáris 2012-12-10

Közel száz egyetemista vonult 2012. december 10-én a gödöllői polgármesteri hivatalhoz, hogy szolidaritásukat fejezzék ki budapesti és vidéki társaikkal, akik spontán megmozdulásaikon a kormány felsőoktatást érintő terve ellen tiltakoztak. Gémesi György a történtekkel kapcsolatban kijelentette: a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnökeként minden érdekvédelmi szervezettel szolidáris.

bővebben

A Régiók Bizottsága elfogadta Gémesi György előterjesztését az uniós polgárok választójognak támogatására 2012-12-04

A Régiók Bizottsága 2012. december 4-i Civex ülésén elfogadták az Uniós polgárság erősítése az uniós polgárok választójogának támogatása előterjesztést, amit Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke nyújtott be és dolgozott ki. Az alábbiakban Gémesi György brüsszeli felszólalása olvasható.

bővebben

MÖSZ-konferencia a mindennapos testnevelés bevezetése óta szerzett tapasztalatokról 2012-12-05

„Mindennapos testnevelés az új köznevelési törvény tükrében" címmel rendezett konferenciát a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) december 5-én, Szolnokon. A rendezvényen önkormányzati, sport és oktatási szakemberek, valamint az érintett minisztérium államtitkárai tartottak előadásokat a 2012. szeptember 1-jén, az 1. az 5. és a 9. évfolyamon, felmenő rendszerben bevezetett mindennapos testnevelést érintő kérdésekről, s az eddig megvalósult gyakorlatok alapján szerzett tapasztalatokról.

bővebben

Számtalan hibával járhatnak a radikális átalakítások – Gémesi György az ATV-ben 2012-12-11

Nem a költséghatékonyság, vagy a szakmai nívó emelése, hanem politikai döntések állnak az önkormányzati rendszer átalakításának hátterében – mondta 2012. december 11-én az ATV Start című műsorában Gémei György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke.

bővebben

2013 a nagy változások éve az önkormányzatoknál – Gémesi György a Világgazdaság konferenciáján 2012-12-12

Az adósságkonszolidáció segítséget nyújt a településeknek, nem oldja meg az önkormányzatok finanszírozási problémáit – fejtette ki Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke 2012. december 12-én, Budapesten, a Világgazdaság által szervezett „Önkormányzatok 2013 – A nagy változások éve” című konferencián. 

bővebben

Betlehemi Láng átadása 2012-12-16

December 16-án vasárnap délután – immár hagyományosan – a Magyar Önkormányzatok Szövetsége szervezésében rendezték meg Gödöllő főterén a Betlehemi Láng átadó ünnepségét. A Születés Temploma örökmécsesén meggyújtott lángot cserkészek hozták el Gödöllőre, hogy a települések vezetői és képviselői meggyújthassák a maguk mécsesét, gyertyáját, illetve bárki lángot "vehessen".

bővebben

Nemcsak magyar, uniós polgárok is vagyunk – Gémesi György a Rádió Orientben 2012-12-19

Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke az Európai Unió Régiók Bizottságának tagjaként tett javaslatot az uniós szavazási aktivitás javítására, amit szinte ellenvetés nélkül fogadott el a testület. A Rádió Orient műsorában bemutatta a testület munkáját, beszélt az általa javasolt változtatásokról, és a 2013-as Európai Polgárok Évéről is.

 

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga