MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2012/11

Az ÁSZ-nak kellett volna ellenőriznie a települések hitelképességét - Gémesi György a Magyar Televízióban 2012-11-11

Magyarország 3200 önkormányzatából 1956-nak van kisebb-nagyobb adóssága. A települések tartozása összességében 1293 milliárd forint. A kormány most úgy döntött, hogy átvállalja az önkormányzati adósság nagyjából felét, 612 milliárd forintot – jelentette be a miniszterelnök. De mi lesz az eladósodott önkormányzatokkal és az adóssággal? – többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ 2012. november 11-én az M1 „A lényeg” című műsora.

bővebben

A MÖSZ egyetért az összeférhetetlenség elnapolásával - Gémesi György a Magyar Televízióban 2012-11-13

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége egyetért a polgármesteri összeférhetetlenség életbe léptetésének elhalasztásával a 2014-es önkormányzati választásokig. Az önkormányzati választás előtt hat hónappal ugyanis nem lehet polgármesteri választásokat kiírni, így az érintett települések vezető nélkül maradnának, ami rengeteg bizonytalanság forrása lehet – mondta Gémesi György, a MÖSZ elnöke 2012. november 13-án az M1 „Ma reggel” című műsorában.

bővebben

MÖSZ-vélemény a már elfogadott hulladéktörvényről 2012-11-13

Dr. Gémesi György, Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke az országos önkormányzati érdekképviseleti szövetségek elnökeinek 2012. november 13-i egyeztető megbeszélésén terjesztette elő a MÖSZ szakértői által készített rövid összefoglalót az elfogadott, de még ki nem hirdetett hulladékokról szóló törvényhez. A szövetség véleménye az alábbiakban olvasható. 

bővebben

A MÖSZ támogatja Pest megye és Budapest különválását 2012-11-15

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) egyetért T. Mészáros András érdi polgármesterrel, aki 2012. október 31-én, a készülő Pest megyei területfejlesztési koncepció kapcsán azt mondta: csak akkor van esélye a fővárossal egy régióba sorolt Pest megyének a felzárkózásra, ha a területfejlesztési törvény módosításával lehetővé tennék, hogy leváljon és önállósodjon.

bővebben

Régi adósságot törleszt a kormány a településeknek 2012-11-27

A svájci frank árfolyamának elszabadulása óta egyre kezelhetetlenebbé váló önkormányzati hitelek rendezésének kérdése nem újkeletű probléma. Dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok szövetsége elnöke másfél éve tárgyalást kezdeményezett a Bankszövetséggel ez ügyben, és levélben fordult Orbán Viktorhoz, hogy a hitelező bankokkal való megállapodásban a segítségét kérje. A segítség később és más formában érkezett, de – mint a MÖSZ elnöke is megállapítja – a konszolidáció mindenképpen jó irányba tett lépés az állam részéről.   

bővebben

A Polgárok Európai Éve fontos év lesz mindenkinek – Gémesi György a Régiók Bizottsága brüsszeli ülésén 2012-11-28

A Régiók Bizottsága 2012. november 28-i, brüsszeli ülésén felszólalt Dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke. Mint elmondta, 2013, a Polgárok Európai Éve fontos év lesz mindannyiunk számára. A program olyan cselekvésekre, együttműködések bővítésére, ösztönzésére ad lehetőséget, amelyek hosszú távon alapozhatják meg az uniós polgárság tudatosságát és az ebből eredő jogok felelősségteljes gyakorlását. 

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga