MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2011/9

MÖSZ - Nemzeti Vágta együttműködés 2011-09-06

Gémesi György polgármester, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke és Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágtát lebonyolító Lovashow Kft., s egyben a Magyar Lovas Szövetség elnöke együttműködési megállapodást írt alá szeptember 6-án. A MÖSZ ebben vállalja, hogy népszerűsíti, és tagjai között propagálja a rendezvényt, ezáltal direkt nevezést generálva az eseményre. A Nemzeti Vágta szervezői a MÖSZ által nevezett települések részére kiemelt megjelenést biztosítanak a budapesti eseményen.

bővebben

„A települések felnőttek ahhoz, hogy ésszerűen gazdálkodjanak a bevételeikkel” 2011-09-07

Az ország területének mintegy felét lefedő kistelepülések ugyan nem lehetnek a jövő közigazgatását érintő viták főszereplői, ennek ellenére mégis alakítói kívánnak lenni a vidéki Magyarország sorsának – emelte ki a közigazgatás rádiójának műsorában Szabó Gellért, a Magyar Faluszövetség elnöke. Gémesi György, Gödöllő város polgármestere szintén az önkormányzatok megfelelő felkészültségéről beszélt.

bővebben

Pintér Sándor és Gémesi György levélváltása a Helyi Önkormányzatok Napja előtt 2011-09-27

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével (TÖOSZ) több mint két hónapja készíti elő szeptember 30-ára, a Helyi Önkormányzatok Napjára ünnepi konferenciáját. A rendezvényre több alkalommal kérték Pintér Sándor belügyminiszter vagy személyes delegáltja részvételét, ám a Belügyminisztérium a többszöri meghívás ellenére sem kívánt részt venni az eseményen.

bővebben

MÖSZ-TÖOSZ együttműködés a hatékonyabb érdekérvényesítés érdekében 2011-09-30

Közös konferenciával és díjátadással ünnepelte a Helyi Önkormányzatok Napját a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) szeptember 30-án, a Gödöllői Királyi Kastélyban. Az ünnepélyes hangulatú eseményen a tervezett önkormányzati változásokkal kapcsolatosban hangzottak el előadások, majd átadták a TÖOSZ Köllner Ferenc-emlékdíját, valamint a MÖSZ Polgármesteri Ezüstlánc- Polgármesteri Arany pecsétgyűrű-díjait.

bővebben

A hivatásos önkormányzati tűzoltóságok állami tűzoltósággá alakulnak 2011-09-22

A Magyar Országgyűlés 2011. szeptember 19-i ülésnapján szavazott a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatról, melynek értelmében 2012. január 1. napjával a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok állami tűzoltósággá alakulnak át.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga