MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2011/8

Önkormányzati szövetségek együttműködése 2011-08-25

Az önkormányzati reformok szükségességéről, valamint a Budapestet és az agglomerációt is érintő lehetséges kapcsolódási pontokról tárgyalt a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ).

bővebben

Haladékot kérnek az önkormányzatok – Gémesi György a Kossuth Rádióban 2011-08-03

A svájci frank erősödése megviseli az önkormányzatokat is: a törlesztések emelkedése miatt a Magyar Önkormányzatok Szövetsége levélben kéri Orbán Viktortól, hogy egy évvel később kezdhessék meg a 3 éve felvett hitelek tőketörlesztését. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke ezt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában jelentette be. A helyhatóságok 1200 milliárd forint után törlesztenek. Gémesi György MÖSZ-elnök szerint a megyék vannak a legkritikusabb helyzetben.

bővebben

Javaslatok Polgármesteri Ezüstlánc és Arany Pecsétgyűrű-díjra 2011-08-12

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) idén a Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából rendezett ünnepi konferencia keretében szeretné átadni a magyar önkormányzatiság fejlesztéséhez kimagaslóan hozzájáruló hazai és határon túli magyar polgármesterek tevékenységének elismerésére alapított Polgármesteri Ezüstlánc- és Polgármesteri Arany Pecsétgyűrű-díjakat, ezért várja tagönkormányzatai javaslatait a kitüntetésre méltó településvezetők személyére vonatkozóan.

bővebben

MÖSZ-álláspont az új önkormányzati törvény alapelveiről 2011-08-19

Gémesi György, a MÖSZ elnöke, Gödöllő polgármestere pénteken az MTI érdeklődésére azt mondta: a leglényegesebb elem, az alapfokú oktatás állami kézbe vételének részletei nem látszanak, nem derül ki, hogy most csak a pedagógusok állami bérezéséről van szó és a szakmai felügyeletről, vagy esetleg az intézmények állami tulajdonba kerüléséről. A MÖSZ álláspontja szerint „az alapfokú oktatás helyben van a legjobb helyen”, az eddig megszokottak szerint - tette hozzá.

bővebben

A Bankszövetség és az önkormányzati szövetségek egyeztető megbeszélése 2011-08-11

A Bankszövetség és az önkormányzati szövetségek vezetői augusztus 11-én egyeztető megbeszélést tartottak. A felek áttekintették a rendelkezésre álló adatok alapján az önkormányzatok adósságával kapcsolatos helyzetet. A felek az egyeztetés után az alábbi közleményt adták ki:

bővebben

Gémesi György nyilatkozata rángatta meg a londoni tőzsdeindexet? 2011-08-10

Iskolák, szociális intézmények működése múlhat azon, hogy számíthatnak-e kormányzati hátszélre az eladósodott önkormányzatok a bankokkal való egyeztetéskor – mondja a Heti Válasznak adott interjújában Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke.

bővebben

Parlagfű-mentesítési konferencia a MÖSZ szervezésében 2011-08-24

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége augusztus 24-én konferenciát rendezett Gödöllőn, a parlagfű irtás jogi szabályozásáról, időszerű feladatairól, az önkormányzatokat érintő kérdéseiről.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga