MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2011/3

Az önkormányzati rendszer átalakításának irányai – MÖSZ konferencia Gödöllőn 2011-03-17

Az önkormányzati rendszer átalakításának irányai című országos konferencián az önkormányzati, közigazgatási, egészségügyi, közoktatási és szociálpolitikai változások kérdéseinek áttekintésére került sor Gödöllőn a Művészetek Házában. A program az önkormányzati reform kérdéseinek áttekintésével kezdődött, majd az egészségüggyel és közoktatással kapcsolatos aktualitások kerültek terítékre. 

bővebben

Állami kézben sem lesz olcsóbb a közoktatás – Gémesi György a Kossuth Rádióban 2011-03-21

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége nem támogatja azt, hogy teljes egészében állami kézbe kerüljenek az iskolák. A szervezet elnöke, Gémesi György szerint a közoktatási intézmények legjobb helye az önkormányzatoknál van, hiszen azok látják a legjobban a helyi szükségleteket. Mindössze arra van szükség, hogy a települések megkapják a pénzt az intézmények megfelelő működtetéséhez - mondta a közrádióban Gémesi György, Gödöllő polgármestere.

bővebben

Három adót is bukhatnak az önkormányzatok - Gémesi György az Indexben 2011-03-18

A polgármesterek körében terjednek azok a hírek, hogy helyi adók elvonásával teremtené meg a kormány az állami közoktatás pénzügyi forrásait. Jelenlegi formájában megszűnhet az iparűzési és a gépjárműadó, de akár az idegenforgalmi is, legalábbis az önkormányzatok helyett a költségvetés lehet a címzettje mindháromnak. Az ipából az idén 505 milliárd forint folyhat be, a gépjárműadó 73, az idegenforgalmi 6 milliárdos tétel. Ellenzéki politikusok szerint ezek elvonása az önkormányzatok gúzsba kötését jelentené. Tény ugyanakkor, hogy a központosított adóztatás hatékonyabb, mondja az adószakértő.

bővebben

Kivéreztették az önkormányzatokat – Gémesi György a Magyar Nemzetben 2011-03-28

A helyi önkormányzatoknak 2008-ig 550-600 milliárd forint hitelállományuk volt, most 1.040 milliárd forintról beszélnek - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke -, aki szerint a nagymértékű eladósodottság oka az önkormányzatok folyamatos „kivéreztetésében” keresendő.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga