MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2011/12

Fejér megyei konzultáció Mátyásdombon 2011-12-12

Dr. Gémesi György, Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke a települési önkormányzatokat érintő törvényváltozások közül a magyar egészségügy államosítását és a járások kialakítását elfogadhatónak, a kétezernél kevesebb lakosú községek "körjegyzőségbe kényszerítését" és az iskolák állami fenntartását azonban elfogadhatatlannak tartja.

bővebben

Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyei konzultáció 2011-12-09

Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyében folytatta megyei konzultáció sorozatát december 9-én a Magyar Önkormányzatok Szövetsége. A rendezvényen Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke közel 100 polgármesterrel konzultált az elfogadás előtt álló önkormányzatokat érintő törvényjavaslatokról, azok várható hatásairól.

bővebben

Kihirdették az önkormányzati és a köznevelési törvényt 2011-12-29

Kövér László, az Országgyűlés elnöke december 22-én aláírta és a köztársasági elnöknek aláírása megküldte Magyarország helyi önkormányzatairól, valamint A nemzeti köznevelésről szóló törvényt. A jogszabályok azóta kihirdetésre kerültek, előbbi december 28-án a Magyar Közlöny 161. számában CLXXXIX, míg utóbbi december 29-én a Magyar Közlöny 162. számában CXC számon.

bővebben

2012-től rengeteg feszültség várható – Gémesi György az Orient Rádióban 2011-12-21

Gémesi György az iskolaigazgatók állami kinevezéseit politikai játéktérnek titulálta. A polgármester szerint a többségi politika azt hiszi, hogy a függőségi viszony miatt befolyásolni tudja majd a szavazatokat. A MÖSZ elnöke a Rádió Orientben arról is beszélt: a jelenlegi vidékfejlesztési stratégia nagyon jó, azonban ha az önkormányzati rendszert leépítjük, ne is álmodjunk annak megvalósulásáról.

bővebben

Közös nyilatkozat a köznevelési törvényről 2011-12-07

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége, a Jegyzők Országos Szövetsége, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete, valamint a Magyar Faluszövetség december 7-én, Budapesten tartott konzultációjuk után sajtótájékoztatón fejtették ki álláspontjukat a Nemzeti köznevelésről szóló törvényjavaslattal kapcsolatban és ismertették közös nyilatkozatukat.

bővebben

Zárószavazás előtt az Önkormányzati és a Köznevelési törvény javaslata 2011-12-16

A Magyar Országgyűlés honlapján megtalálható A helyi önkormányzatokról, továbbá A nemzeti köznevelésről szóló törvény javaslatának elfogadott módosító javaslatokkal összeszerkesztett változata, melyről december 19-én szavaz a Parlament. Az egységes javaslatot ugyanakkor a Házszabály szerint bizonyos feltételek esetén zárószavazás előtti módosító javaslattal még van lehetőség korrigálni.

bővebben

Baranya megyei konzultáció 2011-12-12

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége december 12-én újabb megyében, Baranyában biztosította a lehetőséget a települések vezetői számára az önkormányzatokat érintő törvénymódosításokkal kapcsolatos konzultációra.

bővebben

Betlehemi láng átadása a MÖSZ szervezésében 2011-12-11

Határon innen és túlról százával érkeztek vendégek, érdeklődők december 11-én, vasárnap délután a gödöllői főtérre, hogy elvigyék otthonaikba a Betlehemi lángot, melyet a szentföldi Születés templomában gyújtottak meg. Az láng átadása előtt ünnepi műsort láthattak az egybegyűltek.

bővebben

Településüzemeltetési konferencia Gödöllőn 2011-12-06

Az önkormányzatok számára időzített bombaként ketyegő távhőrendszertől a Nemzeti Energia Stratégia települési önellátás irányába mutató célkitűzésein át, a készülő hulladékgazdálkodási törvény drákói szigorúságú rendelkezéseiig számos izgalmas téma került terítékre a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) által szervezett „A településüzemeltetés aktuális feladatai" című konferencián, december 6-án, Gödöllőn.

bővebben

Csongrád megyei konzultáció 2011-12-05

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége 2011. december 5-én Csongrád megyében, Eperjes Községben folytatta megyei konzultációinak sorozatát. Az immár 14. megyében tartott rendezvényen a megjelent polgármesterek A helyi önkormányzatokról szóló, valamint A nemzeti köznevelésről szóló törvényjavaslattal kapcsolatosan ismertették álláspontjukat.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga