MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2011/11

Heves megyei konzultáció Tiszanánán 2011-11-24

A településvezetők által elmondottak - az ország többi megyéjében folytatott megyei konzultációkkal összhangban - alapján megállapítható, hogy a lakosság számára nyújtott szolgáltatások további biztonsága érdekében nem elfogadható  a 2000 fős lakossal rendelkező települések önálló hivatalának bezárása. 

bővebben

Komárom-Esztergom megyei konzultáció Tatán 2011-11-09

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége november 9-én tartotta Komárom-Esztergom megyei konzultációját Tatán. Dr. Gémesi György, MÖSZ elnök - Michl József, a rendezvénynek helyszínt biztosító Tata Város polgármesterének köszöntőjét követően - ismertette a Magyar Önkormányzatok Szövetségének A helyi önkormányzatokról, valamint A nemzeti köznevelésről szóló törvény javaslatával kapcsolatos véleményét.

bővebben

Benyújtották az új önkormányzati, valamint a köznevelési törvényjavaslatot 2011-11-07

A kormány megtárgyalta és az Országgyűlés elé benyújtásra került A helyi önkormányzatokról, valamint A köznevelésről szóló törvény javaslata. A törvényjavaslatok parlamenti tárgyalását szövetségünk folyamatosan figyelemmel kíséri, az elfogadott módosító javaslatok, valamint a zárószavazásra váró egységes javaslat is megtalálható lesz honlapunkon. 

bővebben

„Sajnos, nem hoztam jó híreket” – Vas megyei konzultáció Rumban 2011-11-03

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége november 3-án a Vas megyei Rum Községben folytatta megyei konzultációinak sorozatát, ahol közel száz polgármester töltötte meg a Művelődési Ház nagytermét. A megjelenteket Németh László rumi, illetve Patyi Elemér bögötei polgármester, a fórumot szervező Szolidaritás a Vidékkel Mozgalom elnöke köszöntötte, aki hangsúlyozta: az ÖTV módosítására valóban szükség van, de ennek a településen élők érdekeit szem előtt tartva, a helyi viszonyokat is ismerő polgármesterek véleményének figyelembevételével kellene történnie.

bővebben

Négy országos érdekszövetség ismerteti véleményét a készülő ÖTV-ről 2011-11-14

A készülő önkormányzati törvényről, annak vitatott rendelkezéseiről és várható hatásairól számolt be sajtóreggeli keretében négy országos érdekszövetség vezetője november 11-én, Budapesten. Dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke, Dr. Nánási Éva, a Jegyzők Országos Szövetsége (JÖSZ) elnöke, Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke és Szabó Gellért a Magyar Faluszövetség elnöke arról beszéltek, hogyan változtatja meg az új ÖTV mindennapjainkat, hogyan alakítja át a közigazgatást, az oktatást, valamint a kistelepülések lakóinak életét.

bővebben

Tolna, Vas és Zala megyei konzultációk 2011-11-23

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége Tolna, Vas és Zala megyében folytatta megyei konzultáció sorozatát. A rendezvényeken megjelent polgármesterek aggodalmuknak adtak hangot, különös tekintettel az alapfokú oktatás államosítása, valamint a kistelepülési hivatalok tervezett megszüntetése miatt.

bővebben

„Erős önkormányzatokra van szükség!” – Gémesi György a Miskolc Kistérség Többcélú Társulása konferenciáján 2011-11-24

„Kistérség és járás – változások az önkormányzati rendszerben” címmel rendezett kétnapos, szakmai konferenciát Miskolc Kistérség Többcélú Társulása. Az első nap előadásai során Dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke ismertette a Szövetség önkormányzati rendszer átalakításával kapcsolatos álláspontját a megjelent több mint 100 polgármester, jegyző, közigazgatási szakember számára.

bővebben

MÖSZ-közlemény az MTV költségvetésének drasztikus csökkentéséről 2011-11-21

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) aggodalommal figyeli a Magyar Televízió költségvetésének drasztikus csökkentését. A MÖSZ úgy ítéli meg, hogy az MTV működésének ellehetetlenítése mellett az indokolatlan mértékű megvonások következménye lesz a hat regionális híradó megszűnése is.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga