MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2011/10

Kritikus és elkeseredett hangok a MÖSZ országos konferenciáján 2011-10-14

Egyes polgármesterek sokismeretlenes egyenlethez, mások egy - elsősorban a kistelepüléseket - büntető törvénykönyvhöz hasonlították az új Önkormányzati Törvény Belügyminisztérium által készített normaszövegét október 14-én, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) „Az önkormányzati rendszer átalakítása" címmel szervezett országos konferenciáján, ahol felmerült annak gondolata is, hogy a polgármesterek közös petícióban tiltakozzanak az elfogadhatatlan feltételeket tartalmazó törvénytervezet ellen. 

bővebben

A MÖSZ bőven talált javítani valót az új ÖTV tervezetében 2011-10-22

„A készülő önkormányzati törvényt jelenlegi formájában nem tudjuk támogatni” - mondta Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke október 21-én, Budapesten, az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Fórumának (ÖNEF) szünetében tartott sajtótájékoztatón, ahol Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke is ismertette szövetsége kritikai észrevételeit a Belügyminisztérium által készített tervezettel kapcsolatban.

bővebben

„Nem engedhetjük, hogy csökkentsék az önkormányzatok mozgásterét” – Hat megyében tartott konzultációt a MÖSZ 2011-10-04

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) hitelesen és erős felhatalmazással kíván segítséget nyújtani az egyeztetések során az új önkormányzati törvény megalkotásához, ezért Dr. Gémesi György, a szövetség elnöke október 3-án és 4-én Nógrád, Békés, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében konzultációt tartott a helyi polgármesterek részére. A találkozókat mindenütt élénk érdeklődés kísérte, és számos kritikus vélemény is megfogalmazódott.

bővebben

Az új helyi adók konfliktusokhoz vezetnének – Gémesi György a Klubrádióban 2011-10-21

Nem lát esélyt arra a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, hogy a települések helyi adókat tudnának kivetni a következő 3-5 évben, hiába ad lehetőséget a kormány arra, hogy a közigazgatási egységek akár ebadó, kéményadót vagy megemelt ingatlanadót vessenek ki. Dr. Gémesi György a Klubrádió Ötös című műsorában azt mondta, a lakosság olyan szinten van elszegényedve, hogy képtelenség a központi adókon kívül is tovább terhelni őket.

bővebben

Az új ÖTV-nél hatékonyabb lenne a régi korrekciója – Gémesi György a Duna Televízióban 2011-10-20

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke szerint a kormány nem tekinti partnernek az önkormányzatokat. Mint Dr. Gémesi György a Duna Televízió október 20-i Közbeszéd című műsorában kifejtette, az önkormányzatok legfőbb problémája a felhalmozott adósság. Az új törvény lehetőséget ad a spórolásra, azonban ki is üríti az önkormányzati rendszert, például elkerül az alapfokú oktatás az önkormányzatok hatásköréből. 

bővebben

Önkormányzati változások, polgármesteri szemmel – Gémesi György és Szita Károly a Kossuth Rádióban az ÖTV tervezetéről 2011-10-18

Gémesi György gödöllői és Szita Károly kaposvári polgármester 2011. október 18-án nyilatkozott a Kossuth Rádiónak az önkormányzati törvény tervezetéről, ami olyan heves reakciókat váltott ki az érintettekből, hogy két önkormányzati szövetség is petícióval fordul a kormányhoz a javaslat visszavonása érdekében. Eközben elkészült az a törvényjavaslat is, amely lehetővé teszi a megyei fenntartású intézmények állami kézbe adását. 

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga