MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2010/6

Átfogó finanszírozási reformra van szükség az önkormányzati szektorban 2010-06-28

Dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke 2010. június 28-án a Magyar Televíziónak, a Hír TV-nek és az ATV-nek nyilatkozott az önkormányzatok finanszírozásával kapcsolatos feladatokról.

bővebben

Magyar Polgármesterek VIII. Világtalálkozója 2010-06-27

Dr. Sólyom László köztársasági elnök és Dr. Gémesi György MÖSZ-elnök köszöntőjével 2010. június 27-én megkezdődött Gödöllőn a VIII. Magyar Polgármesterek Világtalálkozója, melyen átadták a polgármesteri Ezüstlánc-díjakat. A Premontrei Szent Norbert Gimnázium aulájában rendezett eseményem a Kárpát-medence minden tájáról érkeztek polgármesterek, önkormányzati szakemberek. A kétnapos tanácskozás első napi programja délután szekcióülésekkel folytatódott.

bővebben

XX. Magyar Szabadság Napja – Jubileumi műsor Gödöllőn, az Alsóparkban 2010-06-27

A XX. Magyar Szabadság Napja ünnepi programja keretében Koltay Gábor „Szabadság, te szülj nekem rendet!” című műsorát láthatták az egybegyűltek 2010. június 27-én, a gödöllői Alsóparkban. Előtte Dr. Gémesi György mondott köszöntőt, majd az idén 60 éves Koltay Gábort köszöntötte a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) életmű-díjával.  Az ünnepség keretében avatták fel újra a 2008-ban elpusztult, a Gödöllő egyik jelképévé vált Világfát, Velekei József Lajos szobrászművész alkotását.

bővebben

A kormány feladata a tűzoltás – Gémesi György az InfoRádióban 2010-06-27

"A kormánynak most a tűzoltás a feladata az önkormányzatok finanszírozása terén is; a feladatok, a hatáskörök és a költségek törvényi reformjához sokkal több idő kell, mint az Orbán-kabinet megalakulása óta eltelt három hét" - mondta az InfoRádióban Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Gödöllő polgármestere.

bővebben

Korrupt személyeknek nincs helyük a polgármesterek között! 2010-06-02

Dr. Gémesi György MÖSZ elnök, Gödöllő polgármestere is felkérést kapott a "Szárny és teher" című kötet alapján rendezett korrupció ellenes konferencián történő előadásra. Előadásában reményét fejezte ki, hogy a MÖSZ szakértői támogatásával megvalósult kiadványnak köszönhetően közelebb lehet jutni a korrupció megszüntetéséhez.

bővebben

Tájékoztató a Közép-Európai Önkormányzati és Területfejlesztési Szövetség munkájáról 2010-06-02

Dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, valamint Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere sajtótájékoztatót tartott a Közép-Európai Önkormányzati és Területfejlesztési Szövetség közgyűlésének munkájáról 2010. június 2-án, Pécsett. Dr. Páva Zsolt elmondta, hogy szívesen biztosítottak helyszínt a közgyűlés megtartására, Pécs számára ugyanis különösen fontos a nemzetközi kapcsolatok erősítése, területfejlesztési és regionális együttműködések kialakítása. 

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga