MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2010/11

Ismét Gémesi Györgyöt választották a MÖSZ elnökének 2010-11-16

Ismét Dr. Gémesi Györgyöt választotta elnökének a Magyar Önkormányzatok Szövetsége. A szervezet 2010. november 16-án, Gödöllőn tartotta tisztújító közgyűlését, amelyen az elnök személye mellett az elnökség tagjairól is döntöttek. A rendezvényen Gémesi György beszámolt a szövetség elmúlt négy esztendőben végzett munkájáról, a jövőről szólva pedig kifejtette: szeretné, ha az önkormányzati érdekérvényesítés és az ehhez kapcsolódó jogok helyükre kerülnének, s fontosnak nevezte azt is, hogy ne szűküljön tovább az önkormányzatok mozgástere.

bővebben

A MÖSZ-nyilatkozat a 2011. évi költségvetési javaslatról 2010-11-17

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége megérti a kormány pénzügyi nehézségeit, különösen a kötelezően tartandó 3 százalékos költségvetési hiányt illetően. Ugyanakkor sajnálattal állapítja meg, hogy a Bajnai kormány által jóváhagyott 2010-es költségvetéshez képest csökkent az állami szerepvállalás az önkormányzati feladatok finanszírozásában.

bővebben

Gémesi György az önkormányzatok költségvetéséről és a leépítésekről az Echo Tv-ben 2010-11-10

Az Echo TV Napi Aktuális című műsorának vendége volt 2010. november 10-én este Dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke, aki az önkormányzatokat érintő költségvetésről és a leépítésekről beszélt.

bővebben

Az önkormányzatok és költségvetés – Gémesi György az ATV-ben 2010-11-10

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt 2010. november 10-én este Dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke, aki az költségvetés önkormányzatokat érintő fejezeteiről beszélt.

bővebben

Szakad a cérna a településeknél – Önkormányzati vezetők a Világgazdaságban 2010-11-10

Az idei év is kritikus volt a helyi önkormányzatok számára, a 2011-es viszont várhatóan még nehezebb lesz – röviden így foglalható össze az önkormányzati vezetők véleménye a kormány tervezett költségcsökkentő intézkedéseiről. A kormány határozata szerint a közszférában tízszázalékos létszámcsökkentést és ötszázalékos költségviszszafogást kell végrehajtani, arról azonban az önkormányzatok nem kaptak támpontokat a kormánytól, mindezt hogy vihetik végbe saját intézményeiknél. 

bővebben

Az Állami Számvevőszék együttműködést köt az önkormányzatokkal 2010-11-15

Szándéknyilatkozatot írtak alá 2010. november 15-én, Budapesten az Állami Számvevőszék (ÁSZ), a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint az önkormányzati szövetségek képviselői – köztük dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke - a közpénzek felhasználásának legjobb gyakorlatáról szóló szemináriumsorozatban való együttműködésről.

bővebben

„Kevés pénz jut az önkormányzatoknak” – Gémesi György a Kossuth Rádióban 2010-11-17

„Hiába jön több pénz jövőre a helyhatóságokhoz, ha a működésre nem jut több” - mondta a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Gémesi György úgy látja, mintegy 40 milliárd forint pluszra lenne szükség 2011-re, hogy az idei szintet tartani tudják.

bővebben

„Hiába van feltüntetve 60 milliárd” – Gémesi György az ATV-ben 2010-11-30

A 2011-re jelzett 60 milliárddal több iparűzési adó nem feltétlenül jelent többletet. Legalább 40 milliárd forint többlettámogatásra van szüksége az önkormányzatoknak ahhoz, hogy 2011-ben is működőképesek legyenek – erről Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke beszélt az 2010. november 30-án az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga