MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2009/9

Közös megemlékezés az Önkormányzatok Napján 2009-09-30

Közösen emlékezett meg az Önkormányzatok Napjáról a hét önkormányzati érdekszövetség 2009. szeptember 30-án. A Pest Megyei Önkormányzat I. emeleti dísztermében megtartott rendezvényen az önkormányzatok helyzetéről tartottak vitát, majd dr. Csefkó Ferenc, a KÖOSZ főtitkára foglalta össze a magyar önkormányzatiság 19 évének tapasztalatait.

bővebben

250 milliárddal csökken az önkormányzatok mozgástere – Hajdú-Bihar megyei konzultáció 2009-09-17

A jövő évi költségvetési tervezet alapján 2010-ben 250 milliárd forinttal csökken az önkormányzatok mozgástere - jelentette ki Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke 2009. szeptember 17-i debreceni sajtótájékoztatóján.

bővebben

Önkormányzati kamarát a Parlamentbe! – Gémesi György a Kossuth Rádióban 2009-09-13

Az önkormányzati vezetőket is tízmillió ember választja meg, ezért az önkormányzati szektor megérdemli, hogy egy második kamaraként működjön a parlamentben - mondta Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke 2009. szeptember 13-án a Kossuth Rádióban.

bővebben

Felfüggesztették tevékenységüket a KÖEF-ben az önkormányzati szövetségek 2009-09-04

Felfüggesztette tevékenységét a Kormány-Önkormányzatok Egyezetető Fórumában mind a hét önkormányzati érdekszövetség. Ezt Gémesi György, a KÖEF társelnöke jelentette be a szervezet 2009. szeptember 4-i ülése után. Mint mondta, addig nem vesznek részt a fórum munkájában, amíg a kormány nem veszi komolyan a szövetségeket.

bővebben

Az önkormányzati szféra nem bírná el a nettó 90 milliárd forintos elvonást 2009-09-03

Az önkormányzati szövetségek szeptember 4-én egyeztetnek a kormánnyal a 2010-es büdzsé településeket érintő fejezeteiről. A vita a Bajnai Gordon miniszterelnök által korábban bejelentett 120 milliárdos elvonásról folyik. Bár a kormányfő szerint ez az összeg valójában „csak” nettó 85-90 milliárdos mínusz, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) úgy véli, az önkormányzati rendszer legfeljebb 80 milliárdos elvonást bírna ki. 

bővebben

A MÖSZ szerint 200-300 milliárdot vonnak el az önkormányzatoktól 2009-09-01

Akár 200-300 milliárd is lehet az az összeg, amit elvonnak majd az önkormányzatoktól jövőre Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint. Gémesi György azt mondta, hogy a kormányzati kommunikáció elferdíti a tényeket. Szerinte az iparűzési adó csökkenése 80 milliárdos kiesést eredményez, szociális kiadásokra és az oktatásra is kevesebb jut majd, így összességében 200-300 milliárdos csomagról lehet szó.


bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga