MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2009/8

A temető-felújításokról mondanak le legkönnyebben az önkormányzatok 2009-08-31

Lamperth Mónika, az MSZP elnök-helyettese szerint továbbra is elfogadhatatlan, hogy a feladatkörök átcsoportosítása nélkül elvonjanak 120 milliárd forintot az önkormányzatoktól. Gémesi egyetértett Lamperth Mónikával abban, hogy ha nem megfelelő formában történik a változtatás, akkor veszélybe kerülhet a települések működőképessége, viszont nem tartja helyesnek az iparűzési adó beszedésének az államhoz való átcsoportosítását.

bővebben

Önkormányzati feladatok a parlagfű-mentesítés érdekében 2009-08-25

A parlagfű-mentesítés önkormányzatokat érintő kérdésekről rendezett konferenciát 2009. augusztus 25-én a Magyar Önkormányzatok Szövetsége Gödöllőn. A tanácskozás résztvevői áttekintették a témával kapcsolatos jogi és egészségügyi kérdéseket, valamint megvitatták tapasztalataikat a különböző mentesítési kezdeményezések eredményességéről.

bővebben

„A bankokhoz hasonlóan az önkormányzatokat is konszolidálni kell" 2009-08-14

Több százmilliárd forintos hitelállománya van jelenleg az önkormányzatoknak - mondta Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke 2009. augusztus 14-én, InfoRádió Aréna című műsorában. Szerinte az önkormányzatoknak hasonló konszolidációra lenne szükségük, mint a bankoknak. Kiemelte: az önkormányzatok legfeljebb olyan juttatások megszüntetésével tudnának 120 milliárd forintot megtakarítani, melyeknek hiánya komoly politikai következményekkel járna, ám ezt a felelősséget a kormánynak kell vállalnia.


bővebben

Az önkormányzatok 90 százaléka „padlót fogna” a 120 milliárdos elvonástól 2009-08-13

Újpest polgármestere sztárjkkal tiltakozna az önkormányzatokat sújtó 120 milliárdos kormányzati elvonás ellen. Derce Tamás szerint ha a helyhatóságok az 1960-as évekbeli angol postássztrájk mintájára, csak a törvényben előírt feladataikat látnák el, komoly zavar lépne fel a települések működésében. Gémei György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke nem támogatja a tiltakozásnak ezt a módját.

bővebben

Gémesi György vitára hívta Bajnait Gordont 2009-08-05

A gyerekétkeztetés is veszélybe kerülhet a tervezett 120 milliárdos elvonás miatt - állítja az Önkormányzatok Szövetségének elnöke. A nyilvánosság erejével szeretnénk kikövetelni azt, hogy tárgyaljon a kormány velünk – mondta Gémesi György, aki nyílt levélben fordult Bajnai Gordon miniszterelnökhöz.

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga