MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Archívum - 2009/11

„Meg kell szüntetni a káoszt” – Konferencia az egészségügyről 2009-11-27

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke, Gémesi György szerint a Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetségének közreműködésével megszülethet egy olyan új egészségügyi stratégia, amely hozzásegíti Magyarországot a válságból való kilábaláshoz, fejlődésünk elindításához. Az elkészült stratégiát a társ önkormányzati szövetségekkel is megvitatják. Minderről azon a konferencián esett szó, amelyet Gödöllőn rendeztek meg 2009. november 27-én.

bővebben

Megoldás az önkormányzatok pénztelenségére - Gémesi György Hódmezővásárhelyen 2009-11-26

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke szerint a fővárosi önkormányzat és a kerületi önkormányzatok működéséből azonnal kivonható százmilliárd forint, úgy, hogy az észrevétlen marad; Gémesi György (Lokálpatrióta Klub) 2009. november 26-án, Hódmezővásárhelyen közölte, ezt az összeget lehetne visszaosztani országosan az önkormányzatok működésére.

bővebben

A parlagföldek a helyi közösségek hasznára válhatnának - MÖSZ-konzultáció Tatán 2009-11-25

A hibás kormányzati politika erőteljesen sújtja az önkormányzatokat, új irány szükségeltetik! - hangsúlyozta házigazdaként Michl József, tatai polgármester. A városba hívta össze Dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke a Komárom-Esztergom megyei települések vezetőit.

bővebben

Nem vásárolják az önkormányzatok a bajba jutott adósok lakásait 2009-11-24

Eddig csak egy önkormányzat kért hitelt, hogy a lakások visszavásárlásával segítse a válság miatt bajba jutott adósokat – mondta az MR1 Kossuth Rádiónak Aladics Sándor, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese. Ez az önkormányzat 30 millió forintért 6 ingatlant venne vissza. Saját erő nélkül, 25 éves lejáratra, 3,5 százalékos kamatra, 3 év türelmi idő mellett tudnak az önkormányzatok hitelhez jutni az MFB-nél.

bővebben

MÖSZ aggodalommal figyeli az MTV működésének ellehetetlenítését 2009-11-21

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) aggodalommal figyeli a Magyar Televízió költségvetésének drasztikus csökkentését. A MÖSZ úgy ítéli meg, hogy az MTV működésének ellehetetlenítése mellett az indokolatlan mértékű megvonások következménye lesz a hat regionális híradó megszűnése is.

bővebben

Tiltakozás a 2010-es költségvetés tervezete ellen 2009-11-09

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) tiltakozik a 2010-es költségvetés tervezete ellen. A szervezet úgy gondolja, ez végső csapást jelent a családokra. Gémesi György, az Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖSZ) elnöke a költségvetés-tervezettel kapcsolatban elmondta: „Nagy reményeink természetesen nincsenek, mégis fel kell hívni a figyelmet arra, hogy kettőszázötven és háromszáz milliárd forint az az összeg, amelyre rúg a településeket érintő mozgástér-szűkülés.”

bővebben

vissza
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga