MOSZ

President's greeting

moszGreeting words of Mr. György Gémesi

 

tovább

Introduction

Main targets of the Hungarian Association of Local Governments are the local and municipal interest’s representation, promotion and protection.

tovább

Join our Association

Useful information to join our Association

tovább

News

Fenntartható mobilitásfejlesztés - a járható út a települések számára

civitas2020

 

A közlekedésért felelős önkormányzati szakemberek és a döntéshozók gyakran egymásnak ellentmondó elvárásokkal szembesülnek, például:

  • magas életminőség és erősödő gazdaság fenntartása;
  • a torlódások és a szennyezés csökkentése és ugyanakkor az elérhetőség fejlesztése;
  • mindenki számára hozzáférhető mobilitás biztosítása, korlátozott forráslehetőségek mellett.

 
civitas
A mobilitáshoz tágabb területek is kapcsolódnak, mint az egészségügy, a klímaváltozás, a fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség, a zaj- és légszennyezés. A fenntartható városi mobilitástervezés (angolul: sustainable urban mobility planning, SUMP) e problémák kezelésében olyan megoldás, amely a helyi lakosság döntésekbe való bevonásával magasabb életminőséget, kevesebb torlódást és kevesebb szennyezést eredményez a városokban.

A CIVITAS PROSPERITY projekt célja, hogy kultúraváltást segítsen elő, bátorítva a kormányzati szereplőket és önkormányzatokat a fenntartható városi mobilitás-tervezés támogatására.

A PROSPERITY projekt keretében számos képzési és szakmai anyag készült, melyek elérhetők a https://mobilissimus.hu/projektek/prosperity weboldalon:

  • a magyar önkormányzati szakemberek és a döntéshozók számára a Magyar CIVINET fenntartható mobilitási városhálózattal együttműködésben szervezett szakmai események – képzések, konferenciák, tanulmányutak – eredményei, prezentációi, beszámolói;
  • példaértékű és inspiráló külföldi városok magyar nyelvű SUMP kivonatai;
  • innovatív fenntartható városi mobilitási megoldásokról (pl. dokkoló nélküli közbringa szolgáltatások szabályozása, szuperblokkok, mobilitás mint szolgáltatás) szóló összefoglalók.

 
civitas
civitas
Bár a projekt hamarosan véget ér, de a magyar nyelvű tudásmegosztás és tapasztalatcsere folytatódik a Magyar CIVINET keretében.

Magyar CIVINET  
civinet


A Magyar CIVINET hálózat célja, hogy magyar nyelven biztosítsa a tapasztalatcsere lehetőségét a magyarországi, valamint a magyar nyelvet (is) használó határon túli városok között, valamint segítse a CIVITAS programban megnyíló pályázati lehetőségekhez (pl. szakembercserékhez, innovációs projektekhez) való hozzáférést.

Amennyiben szeretne értesülni a jövőbeli eseményekről, lehetőségekről, iratkozzon fel a Magyar CIVINET hírlevelére, illetve várjuk az Ön által képviselt várost is a tagok közé!

További információ és jelentkezési lap a Magyar CIVINET honlapján található.

civitas
civitas
CIVITAS PROSPERITY az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programja támogatásában részesült. A támogatási szerződés száma: No 690636.

vissz
magyar polgármester online

Partners


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga