MOSZ

President's greeting

moszGreeting words of Mr. György Gémesi

 

tovább

Introduction

Main targets of the Hungarian Association of Local Governments are the local and municipal interest’s representation, promotion and protection.

tovább

Join our Association

Useful information to join our Association

tovább

News

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2017. évi nyertes pályázói

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programját a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) az Európa Tanács Helyi és Regionális Demokrácia Szakértői Központja együttműködésével hirdeti meg 2008-tól folyamatosan. 2017-ben a megvalósításában részt vett a Magyar Faluszövetség, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, a Belügyminisztérium, az Országos Polgárőr Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is.

 

A pályázati program célja új és innovatív helyi megoldások, a legjobb önkormányzati gyakorlatok feltérképezése, és az ilyen megoldásokat nyújtó önkormányzatok tudásának és tapasztalatának megismertetése az ország más önkormányzataival és a szakmai közélettel. 

 

Az idei pályázati szakasznak két pályázati témája volt: a „Közös-többszörös” – a településen élő romák és nem romák példaértékű közös(ségi) programjai, tevékenységei, amelynek kiemelt célja volt az olyan jó gyakorlatok felkutatása, amelyek a feszültségek enyhítése, a roma és nem-roma párbeszéd elősegítése, az előítéletek csökkentése révén erősítik a helyi roma közösségek identitását, javítják a kultúrához, oktatáshoz, egészségügyhöz, munkához és szociális, társadalmi javakhoz való hozzáférést, ugyanakkor a nem roma lakosság körében is pozitív visszhangra találnak.

 

A másik téma a Helyi polgárőrség és az önkormányzat együttműködése, a helyi önkormányzat és a helyi polgárőr egyesület együttműködésén alapuló közös programok felkutatását célozta.

 

„Közös-többszörös”-a településen élő romák és nem romák példaértékű közös(ségi) programjai idei nyertesei:


1. helyezett Budapest Főváros IX. kerülete - Díjazás: 1.200.000 Ft.

 

2. helyezett Budaörs - Díjazás: 800.000 Ft.

 

3. helyezett Kisújszállás -Díjazás: 500.00 Ft.

 

 

Helyi polgárőrség és az önkormányzat együttműködése program nyertesei:


1. helyezett Ajak - Díjazás: 1.200.000 Ft.

 

2. helyezett Abasár - Díjazás: 1.000.000 Ft.

 

3. helyezett Budapest Főváros XIII. kerülete - Díjazás: 800.000 Ft.

 

A nyertesek a díjakat a Belügyminisztérium Márvány aulájában, ünnepélyes keretek között vehették át, 2017. október 24-én.

Minden pályázónak , a nyerteseknek pedig külön örömmel gratulálunk!

 

Dr. Gémesi György MÖSZ elnök

vissz
magyar polgármester online

Partners


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc